Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tržby lákají zloděje!

VSETÍN: Z obchodu ve Vsetíně ukradli neznámí pachatelé peníze přímo z pokladny.  

Před vánočními svátky evidujeme každoročně nárůst majetkové trestné činnosti, a to především krádeží na osobách nebo krádeží volně odložených kabelek, tašek a dalších věcí, kdy zloději buď využívají krátkodobé nepozornosti lidí, nebo se snaží pod různými záminkami odlákat pozornost především prodavačů, které potom okradou. Zrovna včera odcizili dosud neznámí zloději v prodejně s dětským textilem v centru Vsetína, několik tisíc korun přímo z pokladny.
 
Bylo krátce před šestou hodinou večer, když do prodejny s textilem přišla skupinka čtyř osob – dvě ženy a dva muži. Rozmístili se po celé prodejně a prohlíželi si vystavené zboží. Jedna z žen si vybrala dětské ponožky za 100 korun. Platila pětitisícovou bankovkou. Když prodavačka ženě vracela peníze, řekla zákaznice, že ponožky jsou drahé a tudíž je nechce. Prodávající tedy nespokojené ženě podala pětitisícovku zpět. V tomto okamžiku už byla u pultu i další žena a muž, kteří hodili na pult několik vybraných triček. Ty potom muž vzal do ruky a vyloženě je strčil před prodavačku tak, aby neviděla na pokladnu a říkal, že jsou příliš drahá. Jejich cílem bylo obsluhující ženu zabavit. Bohužel se jim to podařilo, protože muž ve mžiku, kdy byla pokladna otevřená, z ní ukradl 3 000 korun. Krádež peněz zjistila prodavačka až po jejich odchodu. Ihned poté zavolala na linku 158.
 
K popisu zákazníků uvedla: jedna žena byla asi čtyřicetiletá – hubená přibližně 165 cm vysoká, druhá o deset let starší a silnější a o hlavu menší. Obě měly dlouhé černé vlasy. Mladší byla pouze ve svetru a starší v kožené bundě. Kromě toho měly obě oblečené dlouhé sukně. Jeden z mužů mohl mít kolem 40-45 let. Postavu měl plnoštíhlou a vysoký byl asi 165 cm. Vlasy měl barvy hnědé a ostříhané na ježka. Na sobě měl pouze mikinu a tmavé kalhoty. Druhý z návštěvníků prodejny byl o něco menší, než první, asi o deset let starší, a také o něco silnější. Na sobě měl tmavou koženou bundu a tmavé kalhoty. Všichni byli tmavší pleti a česky znali pouze pár slov. Nejednalo se však o místní občany. Jelikož byli spoře oblečeni, pohybovali se po Vsetíně s největší pravděpodobností vozidlem, o kterém však nemáme bližší informace. Zmíněný případ šetříme jako krádež na osobě s trestní sazbou do dvou let. Po pachatelích pátráme.
 
O stovky korun byli nedávno okradeni i dva prodejci ve Valašském Meziříčí. V první polovině listopadu tam dva muži při rozměňování pětitisícovek okradli prodavače o 750 a 4 000 korun. Apelujeme na prodavače v obchodech, ale i zákazníky, aby byli v předvánočním období maximálně pozorní a opatrní a v případě pohybu podezřelých osob neprodleně volali bezplatnou linku 158.
 
 
2. prosince 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem