Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Trolejbus najel na sloup trakčního vedení

ZLÍNSKO: Třináct zraněných, škoda 3,5 milionu.  

Patnáct minut po jedenácté hodině dopoledne v Otrokovicích na ulici Zlínská narazil šestapadesátiletý řidič trolejbusu do sloupu trakčního vedení, přičemž na něj najel a zůstal zaklíněn stát v úhlu asi čtyřicet stupňů. Záchranáři ošetřili třináct zraněných, kteří v trolejbusu cestovali. Jednu za zraněných, dvaaosmdesátiletou ženu, transportoval vrtulník do lékařského zařízení. Dopravní policisté vyčíslili předběžnou škodu na 3,5 milionu korun. Příčina dopravní nehody je v šetření policistů. Nemůžeme vyloučit zdravotní indispozici řidiče trolejbusu, kterého ošetřili záchranáři s lehkým zraněním. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj byla negativní. Komunikace ze Zlína do Otrokovic byla několik hodin uzavřená v obou směrech, řidiči jedoucí ze Zlína měli možnost využít dvou objízdných tras, buď směrem na Kvítkovice a Napajedla nebo nájezdem na dálnici. Zastaven byl také vlakový provoz na trati Otrokovice - Vizovice. Krátce po půl třetí odpoledne přijela na místo speciální technika k vyproštění trolejbusu. Provoz na silnici byl v obou směrech obnoven v 16.45 hodin.

Na zabezpečení místa dopravní nehody, její vyšetřování, řízení dopravy a ohledání místa činu se podílela téměř třicítka policistů. Přítomni byli také pracovníci speciální policejního týmu „Oběť“, kteří poskytli posttraumatickou intervenční péči účastníkům nehody.

Kriminalisté šetří dopravní nehodu jako zločin obecné ohrožení z nedbalosti. Trestní zákoník v tomto případě stanoví trestní sazbu od dvou do osmi let odnětí svobody.

 

 

30. srpna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

trolejbus

trolejbus 

Detailní náhled

trolejbus 2

trolejbus 2 

Detailní náhled

Trolejbus 3

Trolejbus 3 

Detailní náhled

trolejbus 4

trolejbus 4 

Detailní náhled

trolejbus 5

trolejbus 5 

Detailní náhled

trolejbus 6

trolejbus 6 

Detailní náhled

trolejbus 7

trolejbus 7 

Detailní náhled

trolejbus 8

trolejbus 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem