Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trojnásobný Mistr republiky ve střelbě

Ze závodu "Police Open 2010" přivezl náš policista ZLATO! 

Dne 22. dubna 2010  se uskutečnil již v pořadí 3. ročník závodu "Police Open 2010" s místem konání v Poříčanech. Závod slavnostně zahájil náměstek ředitele pražské policie plk. Ivan Smékal a přivítal téměř 100 závodníků z řad ozbrojených složek, ale i civilistů. Závodilo se tedy ve dvou divizích: CIVILIAN a LAW ENFORCEMENT. Závodníci tak měli možnost změřit své síly mezi jednotlivými složkami – Policie ČR, Městská policie, Vězeňská služba, Celní správa, Vojenská policie atd.

 

 

Policii ČR reprezentoval také současný trojnásobný Mistr republiky ve střelbě ze služebních krátkých zbraní nprap. Bc. Miroslav ZAPLETAL z Královéhradecké policie, který soutěžil v divizi LAW ENFORCEMENT (ozbrojené složky). Ze závodu si přivezl opět ZLATO.

Závodníci absolvovali tyto střelecké disciplíny:
 1. Přesná střelba v časovém limitu
 2. Střelba slabou rukou po zranění
 3. Střelba na otočné terče
 4. Obranná střelba – Be Quick Or Be Dead
 5. Obranná střelba – Patová situace

Tento závod opět potvrdil náročnost jednotlivých disciplín, které prověřily všestrannost jednotlivých závodníků. Miroslav přesto s velkým náskokem získal prvenství a odvezl si tak 1. cenu pistoli „Glock 17“ s gravírováním věnovanou od firmy MPI CZ s.r.o.

__________________________________________________________________________________________________________________________ 

Ze závodu "Mnichov Open 2010" přivezl náš policista STŘÍBRO!

 

 

Další závod, tentokrát v praktické střelbě (IPSC) s názvem „Mnichov Open 2010“,  se konal o víkendu  24. - 25. dubna 2010 v německém Philippsburgu. I zde se Miroslav umístil na stupni vítězů a odvezl si stříbrnou medaili. 

Pořadatelé připravili pro závodníky z celé Evropy celkem 17 střeleckých situací. Pro zajímavost uvádíme, že náročnost tohoto závodu dokladuje jednak počet složitých střeleckých situace, ale i potřebný minimální počet vystřílených nábojů – 320 ran, oproti předcházejícímu závodu, kde počet nábojů činil 70 ran. Krytý komplex střelnice, na které závod probíhal, nabízel střelcům obrovské sportovní vyžití a Miroslav zde střílel poprvé.

Dalším závodem v tomto komplexu v příštích dnech bude závod "INFINITI EURO OPEN", který pro bude pro Miroslava další zkouškou před Mistrovstvím Evropy, neboť se zde sejde nejlepší špička střelců z celé Evropy. I na tomto závodu bude Miroslav opět střílet v divizi production se zbraní CZ 75 SP-01 Shadow .


více na: Úspěchy našich policistů
por. Mgr. Lenka Burýšková
30. dubna 2010
 

Odkazy do noveho okna

Mnichov Open 2010

Mnichov Open 2010 

Detailní náhled

Police Open 2010 - přebírání ceny

Police Open 2010 - přebírání ceny 

Detailní náhled

Policie Open 2010 - na stupni vítězů

Policie Open 2010 - na stupni vítězů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem