Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Trojlístek zlodějů byl dopaden

Frýdek-Místek – v těchto dnech si vyslechli obvinění tři muži z Frýdeckomístecka, kteří se dopouštěli majetkové trestné činnosti. 

    Trojice mužů ve věku dvacet šest, třicet a sedmapadesát let se od poloviny letošního listopadu do počátku prosince vloupala do nejméně devíti prodejen a stánků PNS. Svou trestnou činnost soustředili zejména v nedaleké obci Dobrá ale část „vloupaček“ provedli také přímo ve Frýdku-Místku. Po překonání zajištění provozoven, které provedli vždy hrubou silou, zde vnikali a brali takřka, co se dalo. Po vypáčení pokladen odcizili peníze, a ze samotných prostorů obchodů a stánků pak ukradli cigarety, alkohol, dobíjecí kupóny na mobilní telefony, cukrovinky, drogistické zboží, ale také keramické pánve a například i teleskopické zahradní nůžky. Svým jednáním tak napáchali škodu, která převyšuje sto šedesát tisíc korun.

    Díky precizní práci policistů na místě činu a důslednosti našich kriminalistů jsme povedený trojlístek s pestrou trestní minulostí ve velice krátké době odhalili. Nyní muži čelí obvinění z přečinů krádeže a poškozování cizí věci, za což jim v případě uznání viny hrozí trest v odnětí svobody až na pět let. Všichni tři podezřelí jsou stíháni na svobodě.

 

por. Mgr. Vlastimil Starzyk
9. prosince 2013

vytisknout  e-mailem