Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Trojlístek cizinců čeká v cele na soud

ČESKÁ LÍPA - Zodpovídají se u nás z krádeže. 

     Ve čtvrtek nad ránem vyrušil řidič nákladního vozidla značky Man na odstavné ploše v Deštné u Dubé trojici zlodějů, která právě z nádrže zcizovala pohonné hmoty za pomoci hadičky a několika kanystrů. Pachatelé se přicházejícího muže urostlé postavy hodně polekaly. Jeden z trojice byl ve chvíli řidičova příchodu zaměstnán s hadicemi a jeho dva komplicové hlídali opodál. Prvně jmenovaný na nic nečekal, vše co měl v ruce odhodil a nastartoval své dodávkové vozidlo značky Mercedes, se kterým  ujížděl z místa činu vysokou rychlostí., aniž by se v tu chvíli  zajímal o osud svých  společníků. Jeho  kamarádi museli tento  vůz doběhnout a naskakovat do něj za jízdy. Řidič okamžitě na vozidlo upozornil policisty, kteří za ním vyjeli v jeho předpokládaném směru. Bleskový policejní zákrok přinesl svůj  žádoucí výsledek a policisté trojici mladíků zhruba do půlhodiny po oznámení zadrželi v jejich voze. Jak se ukázalo, jednalo se o tři cizince ve věku od 20 do 22 let, kteří se do střetu se zákonem nedostali poprvé. Na jednoho z nich byl v jeho rodné zemi dokonce vydán příkaz k zatčení pro jeho předchozí kriminální skutky a ani jeho dva společníci nejsou ve zlodějském řemesle žádnými nováčky. Za krádež nafty v Deštné si všichni tři ve zkráceném přípravném řízení vyslechli podezření z trestného činu krádeže formou spolupachatelství  a zejména proto, aby se trestnímu řízení před českým soudem nevyhýbali, zadrželi je policisté do projednání deliktu před soudem v policejní cele.

 

Zinscenoval krádež svého vozidla

     Z trestného činu pojistného podvodu se škodou 217 tisíc korun se zodpovídá 30 letý muž z Českolipska. Obviněný zinscenoval krádež svého osobního vozidla značky Volkswagen Golf, aby na něj poté uplatnil pojistné plnění. Peníze za údajně odcizené vozidlo mu pojišťovna  skutečně vyplatila, později se ale přišlo na to, že ji její klient podvedl. Vedly ho k tomu prý následující důvody. Muž do nákupu volkswagenu  investoval své úspory, pak ale zjistil, že je vozidlo kradené a že o něj z tohoto  důvodu přijde. Proto  účelově oznámil, že mu bylo odcizeno,  aby  se mu z pojistného plnění jeho investice zase vrátila zpět. Pro stejný trestný čin, tedy pro  pojistný  podvod, čelí obvinění i jeho stejně starý známý, který mu s fingovanou krádeží vozidla pomohl  (převezl vozidlo z jeho původního parkovacího místa jinam) a potom za své služby dostal část peněz vyplacených z pojistného plnění. Za to nyní oběma hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Lekla se srnky

     Včera projížděla 45 letá řidička za volantem motorového vozidla značky Renault Trafic od Kravař na Úštěk. V Kravařích se po projetí zatáčky lekla srnky přebíhající vozovku, začala prudce brzdit a dostala se do smyku, který neuřídila. Vozidlo následně vyletělo ze silnice, kde narazilo do dopravní značky a pak se ještě převrátilo na bok. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Hmotná škoda byla odhadnuta na 404 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem