Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Trojice sprejerů skončila v rukou zákona

Policisté zadrželi sprejery, kteří svými malbami poškodili fasády budov a okolí Hostivařského náměstí. 

Dobrou práci odvedli policisté Pohotovostní motorizované jednotky, když v minulých dnech zadrželi tři mladíky, kteří se rozhodli chvilku po páteční půlnoci „zkrášlit“ za pomoci fixů a sprejů Hostivařské náměstí v Praze 10.

Mladíci postávající u zastávky MHD neunikli pozornosti hlídkujících policistů. Zájem v nich vzbudil především jeden z trojice, který před hlídkou cosi schoval pod bundu. Hlídka se proto rozhodla mladíka zkontrolovat a zjistit, co že to ukrývá.

Kontrolou muži zákona odhalili, že nejen mladík, ale i ostatní dva mají u sebe schované spreje a fixy. Výmluvám, kterými se kontrolovaní začali dušovat, že prostředky ke sprejerství sice mají, ale rozhodně je nepoužili, policisté neuvěřili. A udělali dobře. Po krátké prohlídce okolí a přilehlých budov objevili muži zákona čerstvě vytvořené „malby“. Teenageři ihned pochopili, že zapírat nemá smysl a postupně se přiznali, že na různých místech náměstí pomalovali nejen zdi budov a autobusovou zastávku, ale třeba i trafostanici či poštovní schránky.

Zadržení mladíci ve věku od osmnácti do devatenácti let, si tak za své rádoby umění vysloužili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci -  sprejerství a byli převezeni na policejní služebnu.

U jednoho z mladíků byl následně na služebně nalezen tablet. Ten obsahoval přibližně sedm set fotografií, což dokazuje, že mladíci se této činnosti věnují dlouhodobě a nejsou tedy v tomto oboru žádnými nováčky.

Teenagerům tak hrozí v případě odsouzení až rok pobytu za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 9. března 2017

Odkazy do noveho okna

1 foto 1

1 foto 1 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

3 Foto 3

3 Foto 3 

Detailní náhled

4 Foto 5

4 Foto 5 

Detailní náhled

5 Foto 4

5 Foto 4  

Detailní náhled

6 Foto 6

6 Foto 6  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem