Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trojice skončila v rukou policistů

LOUNY - Opakovaně páchala trestnou činnost; Kradli benzin...  

Opakovaně páchala trestnou činnost

Trojice pobertů ze skupiny čtyř chlapců do 17ti let, která se v druhé polovině května pokusila celkem v sedmi případech odcizit vozidla v Podbořanech za účelem, aby se s nimi mohla svézt, má na svědomí další protiprávní jednání. Chlapci se zřejmě nepoučili z minula, kdy je komisař obvinil z několika skutků, ale vyšetřoval je na svobodě a tak asi dál zkoušeli, kdy pohár přeteče. Netrvalo to tak dlouho, neboť se z pátku na sobotu vydali na další trestnou výpravu. V podbořanské Alšově ulici odcizili osobní automobil zn. Favorit v úmyslu se s ním opět povozit. Odjeli až do Rakovníku, kde z jiného auta odcizili registrační značku a následně ji použili na vůz, který řídili (samozřejmě neoprávněně, bez ŘP). Narazili však na rakovnickou policejní hlídku, které se vůz zdál podezřelý, tak řidiče vyzvala, aby zastavil. To se však nestalo, naopak mladík za volantem se snažil policistům ujet. Po několika kilometrech je hlídka dostihla v poli a následně je eskortovala na služebnu k prokázání totožnosti. Vozidlo zajistila. Policejní komisař je obvinil za další protiprávní jednání a v tomto případě již na dva z nich podal podnět k návrhu na uvalení vazby. Soudce návrhu vyhověl a tak dva mladíky po zásluze čeká cela ve vazební věznici.

Kradli benzin

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu poškozování cizí věci 24letému mladíkovi z Lounska. Je podezřelý, že v minulých dnech kradl ze dvou osobních vozidel, zaparkovaných v lounské ulici Petra Obrovce, benzin. Na místě byl uvedený mladík zadržen ještě s jedním komplicem, ale zatím bylo sděleno podezření jenom jednomu z nich. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 16 346 Kč (na poškozených nádržích = 15 346, odcizením benzinu = 1 000 Kč). Policisté na případu dále pracují.

Zmizely cigarety a doutníky  

O víkendu vnikl neznámý poberta do jedné žatecké restaurace. Přilákalo jej asi kuřivo, neboť se zaměřil hlavně na cigarety různých značek a doutníky. Předběžně byla škoda vyčíslena na 16 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli pátrají.

 

 

vytisknout  e-mailem