Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Trojice podezřelých okrádá zákazníky v nákupních centrech

PRAHA ZÁPAD – Policisté evidují již třináct poškozených napříč republiky. 

Policisté s Obvodního oddělení Hostivice pátrají po totožnosti trojice podezřelých, kteří napříč republiky okrádají zákazníky v nákupních centrech. Do současné doby evidují již třináct poškozených. Trojice dvou mužů a jedné ženy dne 19. 3. 2019 okradli při nakupování v obchodním domě v Brně, ve stejný okamžik hned dva nakupující, kdy využili nestřeženého okamžiku a odcizili jim peněženky s finanční hotovostí a platebními kartami, poté se v Brně přesunuli do dalšího obchoďáku, kde okradli další poškozenou, které z nákupního vozíku odcizili rovněž peněženku.

Dne 20. 3. 2019 v obci Rudná na Praze západ okradli během nakupování další dva lidi, poté na odcizenou kreditní kartu provedli výběr z bankomatu v obci Rudná, což se jim podařilo, neboť seniorka měla na kartě napsaný svůj PIN. Podařilo se jim vybrat pět tisíc korun. Následně se přesunuli do nákupního centra Šestka v Praze, kde se v jednom z obchodů snažili zaplatit nákup, což se jim nepodařilo a tak se pokusili opět vybrat finanční hotovost z bankomatu. Vzhledem k tomu, že odcizené kreditní karty byly v tu dobu již zablokovány, nepodařilo se jim ani zaplatit ani vybrat z bankomatu.

Poté docestovali do Berouna, kde v obchodě okradli další dva nakupující a opět zkusili výběr z bankomatu. Ve večerních hodinách se v Praze pokusili o další výběr z bankomatu.

Dne 22. 3. 2019 „operovala“ tato trojice ve Znojmě, kde okradla další zákaznici v obchodě. V Hodoníně pak dalších pět nakupujících. Celková škoda se zatím vyšplhala na částku okolo 30.000,-Kč.

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které zachytily tuto trojici na výše uvedených místech, zároveň mají informaci, že by se tito podezřelí měli po republice pohybovat vozidlem tovární značky VW Polo, černé barvy, pravděpodobně registrační značky Rumunska. V jednom z obchodů se snažili s prodavačkou hovořit německy a anglicky. Není vyloučeno, že se jedná o cizince.

Policisté žádají veřejnost o pomoc se ztotožněním těchto podezřelých a zároveň varují všechny občany, aby byli při nakupování obezřetní a měli své osobní věci vždy pod kontrolou.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
15. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

foto podezřelých z krádeží v obchodních centrech

foto podezřelých z krádeží v obchodních ... 

Detailní náhled

foto podezřelých z krádeží v obchodních centrech

foto podezřelých z krádeží v obchodních ... 

Detailní náhled

foto podezřelých z krádeží v obchodních centrech

foto podezřelých z krádeží v obchodních ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem