Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Trojice mužů se vloupala do restaurace

BEROUNSKO – Spolupachatelé jsou obviněni z krádeže a poškození cizí věci. 

Na konci října si trojice mužů, ve věku 31, 32 a 33 let, zřejmě předem vytipovala restauraci v obci Chyňava na Berounsku, kam dorazila v ranních brzkých hodinách 23. října.  

Do vnitřních prostor pohostinství se dostali po vypáčení okna. Poté celý objekt prohledali, odkud násilím vybrali z mincovníku jukeboxu finanční hotovost ve výši téměř 9 tisíc korun. Dále se pak ujali několika padesátilitrových prázdných sudů na pivo, a kromě toho si ze sklepních prostor připravili ke krádeži drobné rybářské vybavení, tři desítky krabiček cigaret, zapalovače, přes deset plechovek nealkoholických nápojů a několik láhví tvrdého alkoholu 

Nastartovaného vozidla se dvěma muži si všiml majitel. Třetího pak spatřil vylézat oknem ze sklepních prostor. Ten už ale nestihl naskočit ke svým známým do auta. O všem ihned vyrozuměl policii na lince 158.

Po pachatelích pátrali policisté z Berouna a Nového Strašecí. Na pomoc jim přijel také psovod se služebním psem Harrym z Kladna

Po příjezdu se psovod se svým čtyřnohým parťákem vydali pátrat po osobě, která již nestihla sednout do auta ke svým známým. Harry načichal stopu, která směřovala do pole. Tam poté nalezl ve vysoké trávě ležet podezřelého a kousek od něj i batoh, v němž byly některé z odcizených věcí z hospody. Hlídka muže na místě ztotožnila jako 32letého muže.

Policisté z obvodního oddělení Nové Strašecí po předání informací od svých berounských kolegů se vydali pátrat po vozidle a zbylých dvou podezřelých. Hlídka automobil spatřila v Rynholci, které tam bylo odstavené, uzamčené a ještě se zahřátým motorem. Kousek od vozidla, ve stavební buňce, se nacházely dvě osoby, které policisté ztotožnili jako 31letého a 33letého muže. 

Všechny tři osoby byly zadrženy během krátké chvíle. Po veškerých potřebných služebních úkonech komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti mužům trestní stíhání a obvinila je ze spáchání 2 trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství. Dvěma obviněným, kteří jsou stíháni na svobodě, hrozí až dva roky ve vězení. Třetí může strávit za mřížemi až tři roky, nicméně ten si na výši trestu vyčkává ve vazební věznici.

Skvělou práci odvedli všichni policisté, včetně psovoda se služebním psem Harrym. Čtyřnohý kolega, který slouží se svým pánem v Kladně, letos oslavil sedmé narozeniny a za sebou má mnoho úspěchů v podobě vypátrání pohřešovaných osob či nalezení podezřelých předmětů. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
7. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem