Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Trojice kuplířů skončila v poutech

ZLÍNSKO: Kriminalisté ze zlínského územního odboru provedli akci, při které zadrželi tři osoby, a obvinili je pro provozování dvou zlínských nevěstinců 

V noci z 1. na 2. července 2015 provedla zlínská kriminální policie akci s krycím názvem "Privát", při které zadržela dvě osoby ze Zlínska a jednu z Uherskohradišťska. Dva muži a jedna žena posléze převzali obvinění ze spáchání zločinu kuplířství.

Policie má za to, že hlavním organizátorem této trestné činnosti byl 59letý muž ze Zlína, který nejméně po dobu roku a půl ve dvou erotických podnicích ve Zlíně organizoval činnost svých spolupracovníků a prostitutek. V této době zde přibližně dvacítka žen poskytovala sexuální služby za úplatu, a to v denních i nočních hodinách.

S hlavním organizátorem a koordinátorem chodu nevěstinců na trestné činnosti spolupracovala jeho 38letá družka a 36letý muž z Uherskohradišťska. Zajímavostí je skutečnost, že podniky se navenek prezentovaly pod různými názvy, a to podle toho, zda lákaly denní či noční zákazníky. Další zajímavostí je, že zde byl zaveden systém pokutování prostitutek za pozdní příchod do „práce“. Princip dělby zisků mezi skupinou kuplířů a prostitutkami pak byl přibližně 50 : 50, a prostitutka z utržené částky, která činila cca 2300 Kč až 2500 Kč za hodinu poskytování sexuálních služeb obdržela nakonec polovinu.

Okresní soud ve Zlíně akceptoval návrhy státního zástupce a všechny tři obviněné vzal do vazby. V případě odsouzení pak obviněným hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

7. července 2015

mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem