Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Trnkobraní, FEDO a sraz trucků

ZLÍNSKO: Kromě toho stovky zkontrolovaných vozidel.  

Nedělním odpolednem pro desítky policistů skončilo zajištění hned několika akcí, které se během uplynulého víkendu na Zlínsku uskutečnily. Komplikace řidičům v sobotu způsobil nejen slavnostní průvod dechových hudeb, ale také „spanilá jízda“, která souvisela se srazem trucků v Březůvkách. Dopravu v centru krajského města proto muselo řídit několik policejních hlídek ve spolupráci se strážníky zlínské městské policie. Až na krátkodobé zdržení však tato opatření řidiče nijak neomezila. 
Od pátku se v areálu likérky ve Vizovicích bavilo několik tisíc lidí na tradičním Vizovickém trnkobraní. Po celou dobu nad veřejným pořádkem a dodržováním zákona nepřetržitě dohlížely desítky policistů. Během víkendu nemuseli policisté řešit žádné závažné prohřešky či mimořádné události. I když se mohl kdokoliv z řidičů na vizovickém obvodním oddělení před jízdou přesvědčit, jestli je již ve stavu způsobilém k řízení vozidla, ne všichni této možnosti využili. Policejní hlídky odhalily jedenáct řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu.
Kromě toho se policisté ve Zlínském kraji v rámci dopravně bezpečnostní akce v uplynulém týdnu zaměřili na dodržování maximální povolené rychlosti. Zkontrolovali více než 1800 vozidel a tedy i jejich řidičů. Při těchto kontrolách zjistili 258 přestupků a ve většině případů se tyto přestupky týkaly překročení povolené rychlosti. Čtrnáct řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu a bez pokuty se pro zajímavost neobešla kontrola u pěti cyklistů.

 

25. srpna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem