Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Třináct případů vloupání

Karvinsko - policisté objasnili sérii vloupání... 

Komisař zahájil trestní stíhání a důvodně podezřelého 20letého mladíka obvinil ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, krádeže a poškození cizí věci. V souhrnu je zadokumentováno celkem 13 případů se škodou bezmála 95 tisíc korun.

První čtyři skutky jsou datovány v srpnu loňského roku. Mladík měl v městské části Nové Město a Hranice násilně vniknout do bytu, dvou sklepů a hospodářské budovy. S sebou si odnesl televizor, dámské kabelky, cyklistickou přilbu, jízdní kola.

Na další lup se vydal v říjnu. V městské části Hranice se násilně dostal do sklepních kójí. Z jedné měl odcizit horské jízdní kolo a elektrickou pilu. Druhou sklepní místnost prohledal, ale nic neodcizil.

Další čtyři případy zřejmě spáchal během prosince uplynulého roku. Pohyboval se zejména v městské části Nové Město. Znovu se jeho cílem staly sklepy a v nich uložené věci. Lidem odcizil jízdní kolo a kolečkové brusle. V jednom případě byl vyrušen a z místa utekl.

K posledním vloupáním došlo letos v lednu. Důvodně podezřelý se zaměřil na sklep, byt a garáž v městských částech Nové Město a Mizerov. Ze sklepní kóje vzal horské jízdní kolo, z bytu televizor a osobní věci. Na ulici Borovského násilně vnikl do garáže, kterou prohledal. Z místa utekl ve chvíli, kdy se spustil alarm.

Zadržený mladík s trestní minulostí je ohrožen trestem odnětím svobody na jeden rok až pět let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 22. února 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem