Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Třicet případů vloupání do vozidel

Kriminalisté dopadli muže, který je podezřelý z tří desítek vloupání do vozidel francouzské výroby. 

Kriminalisté z 8. oddělení čtvrtého policejního obvodu, kteří se zabývají objasňováním trestné činnosti na úseku automobilové kriminality, v minulých dnech dopadli muže, kterého viní z třiceti případů vloupání do vozidel francouzské výroby se škodou přesahující půl milionu korun. Podle zjištění kriminalistů se devětadvacetiletý muž vloupával od ledna do listopadu tohoto roku do vozidel převážně v obvodu Prahy 4. Pachatel postupoval vždy podle stejného scénáře. Poté co rozbil boční trojúhelníkové okno, tak se do vozidla vloupal a odcizil z něj co se dalo. Většinou se jednalo o nářadí, navigace, nabíječky a další věci, které lidé ve vozidlech nechali. V jednom případě odcizil i dětský kočárek. Kradené věci pak různě rozprodával, aby měl na živobytí, jelikož je nezaměstnaný. 

Detektivové muže dopadli mimo jiné i díky DNA, jelikož se stopy shodovaly se stopami v databázi. Zadržený muž byl totiž v minulosti již šestkrát soudně trestaný pro majetkovou trestnou činnost.

Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi vzhledem k jeho minulosti. Stíhání je vedeno vazebně.

por. Jan Daněk – 8. 12. 2016

Odkazy do noveho okna

1 IMG_1568

1 IMG_1568 

Detailní náhled

2 IMG_1611

2 IMG_1611 

Detailní náhled

3 IMG_1612

3 IMG_1612 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem