Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři zákroky během jedné služby

Smíšená hlídka psovodů a „péjáků“ během jedné služby provedla tři zákroky, při kterých omezili na osobní svobodě pět lidí. 

Všechny případy se staly během noční služby smíšené hlídky policistů z oddělení služební kynologie a pohotovostní motorizované jednotky v noci z 22. na 23 srpna. Jako první policisté vyjížděli do Nupacké ulice v Praze 10, kde do jednoho z bytů vtrhl neznámý muž a začal demolovat jeho vybavení. Tento muž zaútočil i na přivolané policisty a hodil po nich a služebním psovi Bondovi dvě skříně. Nato Bond provedl zákrok, útočníkovi se zakousl do ruky a povalil ho na zem. Tam však neustále kladl odpor, proto proti němu policisté museli použít slzný plyn a další donucovací prostředky. Ani ty ho však nezklidnily, proto Bond musel provést  druhý zákus, který definitivně zlomil jeho odpor a byla mu nasazena pouta.

Zadržený třiadvacetiletý muž skončil následně na oddělení, kde si vyslechl obvinění z trestných činů násilí proti úřední osobě a porušování domovní svobody, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Muž také nedokázal říct, proč se tak choval, jelikož si díky alkoholu, který vypil, nic nepamatuje.

Druhým případem, ke kterému policisté vyjížděli, bylo oznámení o hádce muže a ženy v neobydleném domě v Omské ulici v Praze 10. Policisté budovu prohlédli a zajistili v ní zprvu dvě osoby, které se tam schovávaly. Třetího člověka, který se schovával na půdě, vyštěkal Bond a to po výzvě „revír“. Muž se ještě pokusil o útěk, což se mu nepodařilo a pes ho i s nasazeným náhubkem dokázal zadržet. Všechny tři osoby pak skončily na místním oddělení policie pro podezření z přestupku proti majetku a neuposlechnutí výzvy.

Posledním případem byla silniční kontrola chvilku po čtvrté hodině ráno na Cínovecké ulici. Ta samá hlídka zastavila osobní automobil, u jehož řidiče zjistili jak pozitivní test na drogy, tak i blokaci řidičského oprávnění. Pětatřicetiletý muž tedy neměl co dělat za volantem, proto skončil na policejním oddělení pro podezření z přestupku v dopravě. Následnému lékařskému vyšetření, ke kterému byl vyzván, se nepodrobil.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 8. 2016

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem