Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tři vykradená vozidla

OLOMOUCKO - Věci v nich ponechané rychle změnily majitele. 

V průběhu včerejšího dne jsme přijali tři oznámení, týkající se vloupání do vozidel. V prvním případě se neznámý pachatel vloupal do vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované na křižovatce ulic Křižíkova a Zeyerova v Olomouci, části Hodolany. Když od něj jeho majitelka krátce před polednem odcházela, bylo v pořádku. Když se k němu za necelou půlhodinu vrátila, zjistila, že je na něm rozbité okno a ze zadního sedadla zmizela dámská kabelka. Vznikla jí škoda ze předběžně 21 500 korun. V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi.

Stejný trestní postih hrozí také neznámému pachateli, který se ve středu 18. 9. 2019, v odpoledních hodinách, v průběhu zhruba pěti minut, vloupal do vozidla BMW, které bylo zaparkované na ulici Dobrovského v Olomouci, části Lazce. I na něm rozbil jedno z oken a z vnitřních prostor odcizil značkovou pánskou tašku s úředním razítkem a úředními písemnostmi. Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 22 400 korun.

Posledním vykradeným vozidlem je vozidlo VW Golf, které bylo zaparkované na ulici Lipenská v Olomouci, části Hodolany. Do něj se neznámý pachatel vloupal také ve středu 18. 9. 2019, v odpoledních hodinách, v rozmezí zhruba 40 minut. I na něm rozbil okno a z podlahy před místem spolujezdce odcizil zde ponechanou dámskou tašku. Kromě dioptrických brýlí v ní byl i mobilní telefon, peněženka s 15 000 korunami, osobními doklady a platební kartou. Škoda je odhadována na předběžně 44 500 korun. V tomto případě jsme zahájili úklony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až dva roky za mřížemi.

por. Mgr. Irena Urbánková

19. září 2019

vytisknout  e-mailem