Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tři velmi obdobné havárie

ZNOJEMSKO: Nepřiměřená rychlost na náledí se neobešla bez zranění. 

     V průběhu třiceti minut došlo ke třem dopravním nehodám, které měly mnoho společného. Ve všech třech případech řídily ženy ve věku pětatřicet až jedenapadesát let z našeho regionu. Pravděpodobně nepřizpůsobily rychlost jízdy na náledí. I když jejich vozidla byla vybavena pneumatikami se zimním vzorkem, projetí zatáčky se pro ně stalo nezvládnutelným manévrem. Naštěstí vyvázly s lehkým zraněním a po ošetření byly propuštěny do domácího léčení. Vše se odehrálo v úterý ráno kolem osmé hodiny. 
     První havárie se stala patnáct minut před osmou u obce Lančov. Škoda Octavia po smyku vyjela ze silnice, přetočila se přes střechu a zůstala stát na boku v poli. Způsobená škoda je asi osmdesát tisíc korun. 
     Druhá havárie následovala po pěti minutách u obce Černín. Osobní vůz Renault skončil po smyku v příkopu a tam narazil do stromu. Hmotná škoda je zhruba třicet tisíc korun. 
     Nejvyšší škoda vznikla na nákladním vozidle. Je vyčíslena na sto sedmdesát tisíc korun. Avia po smyku najela na svah a pak se vymrštila zpět na vozovku. Skončila přetočená na bok téměř přes celou šířku silnice. Tato dopravní nehoda se stala ve čtvrt na devět také u obce Černín. Ani jedna z řidiček alkohol před jízdou nepila.   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 15. ledna 2014

vytisknout  e-mailem