Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři tří promiloví cyklisté

VSETÍNSKO: Dopravní policisté šetřili tři dopravní nehody opilých cyklistů. 

Tři cyklisté při dopravních nehodách v pátek a neděli utrpěli lehká zranění. Všichni tři nadýchali více jak tři promile.

V pátek a neděli dopravní policisté vyjížděli i ke třem nehodám cyklistů s lehkými zraněními, kdy dalším společným znakem byla pozitivní dechová zkouška. Ve všech třech případech hodnota, kterou přístroj ukázal, překročila tři promile. Dva případy se staly během pěti minut v pátek před půl šestou večer. První byl v obci Nový Hrozenkov. Zde vlivem opilosti nereagoval osmatřicetiletý cyklista z Karlovicka na před ním stojící auto Opel Astra, které odbočovalo doleva. Narazil do jeho zadní části a způsobil si drobná zranění. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, kdy naměřili 3,79 promile. Škoda na vozidle byla odhadnuta na deset tisíc korun.

Pět minut po této první dopravní nehodě se stala další a to v obci Hošťálková. Zde na rovném úseku silnice havaroval vlivem opilosti cyklista jedoucí ze směru od Trojáku k obci Ratiboř. S lehkým zraněním byl převezen na ošetření. Tento šestapadesátiletý muž ze Vsetínska nadýchal 3,82 promile.

Třetí dopravní nehoda se stala v neděli a to po půl druhé odpoledne v obci Halenkov. Na místní komunikaci šestapadesátiletý muž z Karlovicka zavadil řídítky o oplocení. Jízdu dále nezvládl, spadl na zábradlí a následně na vozovku. I on byl převezen na ošetření s lehkým zraněním. Policisté provedením dechové zkoušky u něj zjistili 3,38 promile alkoholu.

Policisté nadále zjišťují okolnosti těchto dopravních nehod. Pokud by v jednání cyklistů zjistili znaky přestupkového jednání a oznámili vše ke správnímu orgánu, hrozila by mužům až padesátitisícová pokuta.

25. července 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

 

vytisknout  e-mailem