Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři srny vběhly před vozidlo

RAKOVNICKO – Dopravní nehoda si nevyžádala žádné zranění. 

Krátce po deváté hodině dne 11. února 2019 se stala dopravní nehoda na Rakovnicku v katastru obce Senomaty. Před projíždějící vozidlo tovární značky Škoda Octavia na trase Senomaty – Rakovník na rovném úseku pozemní komunikace vběhly tři srny. Řidič okamžitě zareagoval a ve snaze se vyhnout střetu s první srnou nedokázal zabránit již střetu se srnou druhou a narazil do ní. Sražená srna zůstala ležet na silnici a další dvě z místa nehody odběhly.

Policisté vyzvali dvaašedesátiletého řidiče z Rakovnicka k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě vyloučen. Škoda na vozidle  byla vyčíslena na částku 50 000,-Kč.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. února 2019

vytisknout  e-mailem