Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tři sprejeři neunikli

KRAJ: Kriminalisté pátrají po muži, který nasprejoval ve staré Líšni hanlivé obrazce (video). 

Získané informace a především vytrvalost slavila úspěch na Blanensku. Tamní kriminalisté strávili nemálo času poblíž nedávno rekonstruované železniční tratě. Podle jejich předpokladů a získaných informací, musela nedávno dokončená stavba vábit jim z dřívější nezákonné činnosti jim známého sedmačtyřicetiletého muže. Nová plocha poblíž Novohradského tunelu sprejera opravdu v noci přilákala. Na místě se objevil muž vybavený barvami a záhy začal tvořit dílo. To ale nedokončil.  Zabránili mu v tom na místě čekající kriminalisté. Muž skončil v poutech a na služebně mu policisté sdělili podezření z poškození cizí věci. Navíc kriminalisté zjišťují, zda i další sprejerské výtvory v okolí nejsou jeho dílem.

Symbolem Brna chtěl zkrášlit zdi budovy brněnského hlavního nádraží sedmačtyřicetiletý cizinec. Při práci jej ale spatřil oznamovatel a o činnosti obratem informoval policisty. Ti sprejera nedaleko služebny ještě při činnosti zadrželi. I tak muž stačil vytvořit nápis, s nímž se určitě nemůže chlubit. Hrubou chybu v nápisu krokodýl totiž nelze odpustit ani cizinci. Ten musí nyní počítat se stíháním za poškození cizí věci.

Osobní automobil, tři sloupy veřejného osvětlení, dva odpadkové koše a betonový obrubník postříkal při večerní cestě Kuřimí sedmačtyřicetiletý muž. Pro kuřimské policisty nebylo velkým problémem tamní dobře známou postavičku vypátrat. Zvlášť, když rychle získali informace o jeho pohybu. Muž, kterému není různá trestná činnost cizí, skončil v policejní cele.

por. Bohumil Malášek, 1. srpna 2023

vytisknout  e-mailem