Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři řidiči na Zlínsku pod vlivem drog

ZLÍNSKO: Další jízdu jim policisté zakázali. 

Hned tři řidiče, kteří po vánočních svátcích usedli za volanty automobilů pod vlivem drog, zastavili za pouhé dva dny policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Zakázali řidičům další jízdu a převezli je na lékařské vyšetření. Podle množství drogy potom policisté na základě znaleckého posudku stanoví, zda se řidiči dopustili přestupkového nebo trestního jednání. V obou případech jim hrozí pokuta a zákaz řízení.

V neděli krátce po čtrnácté hodině zastavili policisté ve Zlíně na ulici Gahurova osobní vozidlo Škoda Fabia. U čtyřiatřicetiletého řidiče tohoto vozidla byla zkouška na omamné a psychotropní látky pozitivní.

Následující den zastavili policisté v Zádveřicích jiné vozidlo stejné značky, které řídil třiatřicetiletý muž. U muže byl také pozitivní test na požití omamných a psychotropních látek, navíc měl u sebe také sušenou travní hmotu. Přiznal, že užil pervitin i kouřil marihuanu. Policisté nalezenou drogu zajistili a odeslali ke kriminalistického zkoumání.

A posledním řidičem, který před usednutím za volant zřejmě neodolal pokušení, byl dvaatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Polo, který měl pozitivní test na marihuanu. Policisté ho zastavili včera po dvacáté hodině na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně

U všech řidičů policisté prohledali také vozidlo, které řídili, zda se v něm nenachází další drogy.

29. prosince 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

sušená travní hmota

sušená travní hmota 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem