Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři řidiči havarovali

DOMAŽLICKO - Za jejich haváriemi údajně měli stát protijedoucí řidiči, kteří je za jízdy ohrozili. Hledáme svědky těchto událostí. 

     Domažličtí dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod. Svědci by svými informacemi mohli pomoci objasnit průběh a příčinu těchto událostí. 
     K dopravní nehodě došlo dne 5. října 2021 v 13:15 hodin na silnici II. třídy č. 200 mezi obcemi Horšov a Mířkov. Řidič nákladního vozidla tovární značky Fiat Doblo jedoucí od Horšova na Mířkov nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vjel na levou krajnici, dále vlevo mimo pozemní komunikaci, kde v levém silničním příkopu havaroval. Podle jeho tvrzení viděl v zatáčce protijedoucí vozidlo jedoucí v jeho jízdním pruhu, a tak chtěl zabránit střetu brzděním, a proto dostal s vozidlem smyk. Ke střetu vozidel nedošlo, neboť neznámé vozidlo se mělo vrátit do svého jízdního pruhu a pokračovat dále v jízdě. Škoda na vozidle Fiat byla vyčíslena na 5 tisíc korun.
     K další dopravní nehodě, kdy ujel neznámý řidič, došlo téhož dne, 5. října 2021, v době od 15 hodin do 15:08 hodin v obci Hostouň v ulici Dobrohostova. Neznámý řidič s nezjištěnou nákladní soupravou jel z ulice Příkopy do ulice Dobrohostova a nepočínal si ohleduplně a ukázněně. Při míjení autobusu značky Iveco Crosswa stojího u pravého okraje komunikace návěsem bočně narazil do levého zpětného zrcátka autobusu a poškodil je. Po dopravní nehodě na místě nezastavil, nesepsal s řidičem autobusu záznam o dopravní nehodě, kdy nezanikla povinnost věc oznámit na policii, a odjel. Škoda na autobusu byla vyčíslena na 15 tisíc korun.
     Další dopravní nehoda se udála dne 5. října 2021 v 17:50 hodin na silnici III. třídy č. 1831 mezi obcemi Blížejov a Nahošice. Řidič osobního vozidla tovární značky automobilu tovární značky Škoda Rapid jedoucí ve směru jízdy od obce Blížejov na obec Nahošice při průjezdu levotočivé zatáčky vjel na pravý okraj komunikace a na nezpevněnou krajnici, dále vpravo mimo pozemní komunikaci, kde havaroval v pravém silničním překopu. Podle tvrzení řidiče došlo k dopravní nehodě tak, že při průjezdu zatáčky z obavy střetu s nezjištěným protijedoucím vozidlem, které nejelo u pravého okraje komunikace, najel na nezpevněnou krajnici, ta se utrhla a on s vozidlem skončil v pravém silničním příkopu. Na osobním automobilu Škoda Rapid byla škoda vyčíslena na 50 tisíc korun.
     Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255 nebo 974 331 259, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
 

vytisknout  e-mailem