Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři prohřešky najednou

KRÁLOVÉHRADECKO - Mladík se snad ponaučí. 

Včerejšího dne 5.11. policisté z hradeckého dopravního inspektorátu sdělili podezření teprve 18letému mladíkovi z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jednoleté vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Mladíka v září v dopoledních hodinách policisté zastavili při řízení osobního vozidla, v místě, kde byl zákaz vjezdu všech motorových vozidel. Policisté ho podrobili dechové zkoušce, která ukázala přes 1.3 promile alkoholu v dechu. Dále ho podrobili testu na požití další návykové látky. Opět byla s pozitivním výsledkem - na Amphetamin/Methamphetamin. Dále se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, který potvrdil přítomnost alkoholu i drog v krvi. Laboratorním rozborem bylo zjišteno, že měl 1,1 promile alkoholu v krvi a užití tzv. Extáze, kterou bylo více než 16x překročen minimální limit ovlivnění.
Mladík svého činu lituje a do protokolu přiznal, že celý předcházející večer pil pivo i tvrdý alkohol a že není stálým uživatelem drog, pouze prý chtěl extázi vyzkoušet.

Policisté však mladého řidiče, kterému nemohl ještě řidičák ani "uschnout" (vlastní ho 7 měsíců )velmi dobře znají, protože v kartě řidiče má ještě další tři záznamy. Na jaře ho policisté řešili za překročení rychlosti v obci, v létě způsobil dopravní nehodu, kdy vlivem rychlosti nezvládl řízení a narazil do veřejného osvětlení a už jednou měl také zadržen řidičský průkaz za podezření požití návykových látek (test DrugWipe byl pozitivní), které následné laboratorní vyšetření nepotvrdilo.

por. Iva Kormošová
6.11.2015, 11.30

vytisknout  e-mailem