Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři případy z víkendu

Policisté z „óháesky“ chytili tři sprejery, zastavili zfetovaného řidiče a našli ztracenou peněženku. 

Policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu o víkendu řešili několik desítek případů mezi nimž bylo i vypátrání zfetovaného řidiče. Nebezpečně jedoucí Octavie si v neděli odpoledne všiml oznamovatel a ohlásil to na linku 158. Policisté vozidlo vypátrali na Průběžné ulici a zastavili ho, aby řidiče zkontrolovali. Při kontrole zjistili, že je pod vlivem drog a ve vozidle převáží 8 gramů bílé krystalické látky. Sedmadvacetiletý muž se přiznal, že si před jízdou drogu aplikoval a proto musel policisty následovat na služebnu pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a přechovávání drog.

Dalším případem bylo zadržení tří sprejerů, kterých si v noci na neděli všiml oznamovatel, jak stříkají nápisy na stánek s kebabem v Gercenově ulici. Policisté sprejery vypátrali o několik ulic dál, našli u nich spreje, a jelikož byli mladíci potřísněni barvou, tak se ještě na místě k činu přiznali. Všichni skončili na místním oddělení, kde je s nimi konáno zkrácené přípravné řízení pro trestný čin poškození cizí věci.

Poslední věcí byl nález peněženky s hotovostí a doklady. Policisté ze zmiňovaného oddělení si všimli, že v jízdním pruhu na kruhovém objezdu na Roztylské ulici leží peněženka. V ní byly doklady a hotovost ve výši téměř třicet tisíc korun. Policisté majitele portmonky kontaktovali a ten jim uvedl, že ji zapomněl na střeše auta. Následně se rozjel a peněženka musela spadnout ze střechy, když projížděl kruhový objezd. Že byl muž šťastný, když mu policisté ztracené peníze a doklady vrátili, asi není ani potřeba zmiňovat.     

kpt. Jan Daněk – 15. 6. 2020

Odkazy do noveho okna

1 Podezřelý

1 Podezřelý 

Detailní náhled

2 Sáčky

2 Sáčky 

Detailní náhled

3 Vozidlo

3 Vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem