Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Tři případy krádeží v Sokolově

SOKOLOVSKO – Zloděje zadržel policista ve svém volnu.  


Sokolovští kriminalisté během několika dní objasnili tři případy krádeže, ke kterým došlo v Sokolově a měl je na svědomí 32 letý místní muž.

Ten měl dne 21. 12. 2015 v dopoledních hodinách vniknout do šatny tělocvičny a odcizit z ní osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu 28letého muže.  Dále měl z šatny odcizit, různé příslušenství a výživové přípravky na cvičení. Muže si k jeho smůle všiml v tělocvičně policista ve svém volnu a ihned po krádeži věcí ho zadržel a následně předal svým kolegům.

Kriminalisté navíc zjistili, že muž má na svědomí i další dvě krádeže. Dne 18. 12. ve večerních hodinách měl v Sokolově přistoupit k 59leté ženě a vytrhnout jí z ruky kabelku s peněženkou, osobními doklady, platebními kartami, mobilním telefonem a dalším věcmi. Z místa poté utekl. V dalším případě měl v Sokolově při návštěvě v bytě 66letého muže, využít jeho nepozornosti a odcizit mu finanční hotovost, platební karty a osobní doklady.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání 32letého muže a obvinili ho ze spáchání přečinů krádeže a Neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný čin odsouzen a potrestán Okresním a poté i Krajským soudem. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí
23. 12. 2015

vytisknout  e-mailem