Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři případy během jedné služby

Policisté čtvrtého policejního obvodu měli během jedné noční služby hned tři úspěšné zákroky. 

Během jedné noční služby z úterý na středu 11. října 2016 se povedlo policistům čtvrtého policejního obvodu z oddělení hlídkové služby zadržet muže, který se vloupal do vozidla, vypátrat kradené vozidlo a dopadnout muže v celostátním pátrání.

Jako první se policistům ze zmiňovaného útvaru povedlo v Praze 4 na křižovatce  ulic Vídeňská a Pískovna  vypátrat vozidlo Peugeot, které podle registračních značek procházelo v evidenci jako odcizené. Poté co vozidlo zastavili a zkontrolovali, zjistili, že vozidlo bylo před pár dny odcizeno v Klatovech a za volantem sedí jednatřicetiletý muž, který je pod vlivem pervitinu a nevlastní řidičský průkaz. Spolu i s o šest let starším spolujezdcem, který ve vozidle také cestoval, skončili na policejním oddělení, kde oba museli vysvětlit, jak ke kradenému vozidlu přišli. Vysvětlit museli i několik kradených registračních značek, které v zavazadlovém prostoru policisté našli.   

K druhému případu policisté vyjížděli o půlnoci a jejich cesta směřovala do ulice K Otočce v Praze 4, kde se podle oznámení v jednom bytě měla nacházet osoba v celostátním pátrání. Policisté na konkrétní byt zazvonili a otevřel jim muž, který byl podle policejních databází hledaný a to pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a úvěrový podvod. Čtyřiadvacetiletý muž také skončil na policejní služebně, aby byl následně předán soudu, který vydal příkaz k jeho zatčení.

K poslednímu případu policisté z oddělení hlídkové služby vyjížděli dvě hodiny po půlnoci na Táborskou ulici v Praze 4, kde se měl pachatel vloupat do vozidla a z místa i s lupem odejít. Podle popisu ho policisté vypátrali nedaleko místa činu a dohledali i odcizené věci, které se muž před nimi snažil schovat. Dvaatřicetiletý muž, který má bohatou trestní minulost a jeho trestní rejstřík čítá 16 záznamů převážně majetkového charakteru, skončil na policejním oddělení pro podezření z krádeže vloupáním do vozidla.

por. Bc. Jan Daněk – 17. 10. 2016

vytisknout  e-mailem