Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři nehody v Třebechovicích p/O

HRADECKO - Každá na silnici I/11 ale na jiné křižovatce. 


Na silnici I/11 v katastru obce Třebechovice pod Orebem se včera 1.2. staly během 5,5 hodiny tři dopravní nehody. První se stala na křižovatce se silnicí z Krňovic v 11.15. Řidič osobního vozidla Škoda Citigo při vyjíždění z Třebechovic z vedlejší silnice označené značkou "Stůj, dej přednost v jízdě" přehlédl z pravé strany jedoucí soupravu tahače Scania s návěsem, která jela od Hradce Králové směrem na Týniště n/O. Škodovka narazila čelně  do levé přední části tahače a následně byla přetočena a zachytila zadní částí o střed návěsu a byla odhozena zpět, odkud vyjížděla. Řidič Škodovky (81let) a jeho 84letá spolujezdkyně byli rychlou záchrannou službou převezeni do hradecké fakultní nemocnice na vyšetření. Policisté na místě u obou řidičů vyloučili alkohol dechovou zkouškou. Škodu na osobním vozidle odhadli na 195 tisíc a na nákladním 50 tisíc korun. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

Druhá nehoda se stala v 16 hodin u odbočky u benzinové čerpací stanice. Zde opět řidič osobního vozidla Ford Fiesta při vyjíždění z Třebechovic nedal přednost na "Stopce" projíždějícímu vozidlu Dacia Sandero, které jelo po hlavní od Týniště n/O na Hradec Králové a v křižovatce se střetli. Při nehodě se nikdo nezranil a zkouška na alkohol byla také u obou řidičů negativní. Na Dacii byla odhadnuta škoda na 80 tisíc a na Fordu 10 tisíc korun. Policisté nehodu na místě vyřešili udělením blokové pokuty 34letému řidiči Fordu.

Poslední nehoda se stala o půl hodiny později na křižovatce se silnicí od Štěnkova. I tady řidič osobního vozidla Dacia Logan, který vyjížděl z vedlejší silnice (od Štěnkova) nerespektoval značku STOP, a vjel do dráhy osobnímu vozidlu značky Škoda Fabia, které jelo od Týniště nad Orlicí. Vlivem střetu byla Škodovka odhozena na vozidlo Ford Tranzit, jež stálo na hranici křižovatky ve směru od Třebechovic, a dával přednost vozidlům jedoucím po hlavní komunikaci. Naštěstí ani zde nedošlo ke zranění žádného z účastníků dopravní nehody. Všichni tři řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem. Téměř 24letý řidič Dácie byl za přestupek potrestán blokovou pokutou.

por. Iva Kormošová
2.2.2018, 11.00

Odkazy do noveho okna

Hradecko

Třebechovice 1.2. 

Detailní náhled

Hradecko

Třebechovice 1.2. 

Detailní náhled

Hradecko

Třebechovice 1.2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem