Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři nehody, dvakrát viník zbaběle ujel

NÁCHODSKO – Jednou řídil alkohol, v ostatních případech se zatím neví. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Náchodě vyjížděli v úterý 27. prosince 2016 ke třem dopravním nehodám. Jednu provázel alkohol a lehké zranění samotného nezodpovědného řidiče, v ostatních dvou případech policisté pouze sbírali stopy a zjišťovaly stav poškozených automobilů a nemovitostí.

K nehodě s lehkým zraněním vyjížděli už o půl čtvrté ráno do Vrchovin u Nového Města nad Metují. Řidič osobního vozu Škoda Octavia jedoucí směrem na Náchod nezvládl průjezd prudkou levotočivou zatáčkou a dostal smyk. Poté vyjel mimo vozovku a převrátil se s autem o skalnatý břeh, který lemuje pravý okraj vozovky. Při nehodě se lehce zranil pouze 25letý řidič vozu, který jel v autě sám. Dechová zkouška vzápětí odhalila, že mladíkovi s řízením vozu „pomáhal“ i alkohol, přístroj ukázal 1,5 promile v jeho dechu. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Další dvě nehody nezůstaly zrovna dobrými vizitkami řidičů, kteří byli jejich viníky, neboť ani k jedné se nikdo nepřihlásil. Jedna z nich se stala už v předvánočním čase, v noci z 21. na 22. prosince v Červeném Kostelci a majitel domu ji přišel nahlásit teprve nyní. Neznámý pachatel mu s vozidlem naboural do plotu u jeho rodinného domu a ujel. Na oplocení mu vznikla škoda ve výši 5.000 korun. Druhá nehoda, kterou způsobil neznámý pachatel, se stala 27. 12: okolo poledne. Někdo svým autem poškodil zaparkované vozidlo Volkswagen Passat na parkovišti u sportovní haly v Jaroměři a bez ohlášení nehody z místa ujel. Majiteli vozu tím způsobil škodu ve výši 10.000 korun. Ani u jedné z nehod policisté alkohol z pochopitelných důvodů nezjišťovali, ale viníkům kromě náhrady způsobené škody i tak hrozí také postih, minimálně za ujetí od nehody bez ohlášení.

 

por. Mgr. Eva Prachařová

28. 12. 2016 v 14. 35 hodin

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

26. 12. Vrchovina 

Detailní náhled

Náchodsko

26. 12. Vrchovina 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem