Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Tři násilníci nesmí na deset dnů domů

VSETÍNSKO: Podnapilí pánové ubližovali svým blízkým.  

Během tří dnů vykázali policisté v okrese Vsetín z bytů nebo domků tři agresivní muže. Od začátku roku evidujeme 21 vykázání.
 
V úterý využili policisté z Karolinky a Valašského Meziříčí oprávnění vykázat násilnou osobu z obydlí na deset dnů. Vykázání realizovali uplynulou neděli odpoledne i policisté z Horní Lidče. Všichni pánové, kteří museli své bydliště na několik dnů opustit, byli pod vlivem alkoholu.
 
První případ se odehrál v neděli odpoledne v malé obci na Hornolidečku, kde čtyřiapadesátiletý muž napadal svoji sedmasedmdesátiletou matku, kterou urážel nevybíravými nadávkami. Pak ji dokonce chytl za oblečení pod krkem a dal jí několik facek. Zoufalá žena měla ze svého syna strach, a proto zavolala na linku 158. Když policisté dorazili do domku, schovávala se před synem za zamknutými dveřmi v kuchyni, před kterými měla postavenou bariéru z nábytku. Kolegové muže zajistili a odvezli na policejní služebnu. V dechu měl 2,78 promile alkoholu. V pondělí večer muž se muž snažil dostat domů, čímž vykázání porušil. Dopustil se tak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého mu hornolidečtí policisté v úterý sdělili podezření. Tento muž byl v minulosti už několikrát z domu vykázán. Hornolidečtí policisté případ nadále vyšetřují.
 
Na deset dnů nesmí do svého bydliště ani osmadvacetiletý muž, který v úterý ráno posilněn alkoholem ohrožoval v bytě ve Valašském Meziříčí svoji třiadvacetiletou přítelkyni nožem. Mladá žena z obav o svůj život a zdraví utekla před přítelem z bytu k sousedům, odkud přivolala policii. Kolegové muže zadrželi a umístili do policejní cely. V dechu jsme mu naměřili 1,96 promile. Po výsleších agresivního muže i napadené ženy sdělili policisté útočníkovi obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování s trestní sazbou do tří let.
 
Dalším vykázaným je pětačtyřicetiletý muž z obce na Hornovsacku. Ten v úterý večer v podnapilém stavu vyhazoval s bytu svého dvacetiletého syna, kterého i fyzicky napadl. Policii na pomoc mladík přivolal z bytu sousedů, kam kolem sedmé hodiny večer před svým agresivním otcem utekl. Útočník měl v dechu dvě promile. Policisté z Karolinky tento případ nadále vyšetřují.  
 
V prosinci jsou to první vykázané osoby, předtím kolegové využili oprávnění vykázat osobu koncem října v Zubří. Od začátku letošního roku muselo na 10 dnů svá obydlí opustit 21 osob, které policisté vykázali. Za celý loňský rok evidujeme 29 vykázání.
 
 
18. prosince 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem