Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři hledaní dopadeni a obviněni z vraždy

Kriminalisté z 1. oddělení obecné kriminality Krajského ředitelství Policie hlavního města Prahy díky velmi dobré, usilovné a mravenčí práci během včerejšího dne vypátrali a zadrželi hledaného devatenáctiletého mladíka a hledanou dvojici z večerky. 

Hledaného devatenáctiletého mladíka kriminalisté vypátrali a zadrželi v Praze. Ten se na začátku října kolem čtvrté hodiny ranní vloupal do bytu na Praze 9. Při prohledávání místností byl však vyrušen devětasedmdesátiletou majitelkou bytu, která se probudila. Jelikož žena začala volat o pomoc, muž ji fyzicky napadl a způsobil ji mnohačetná poranění, kterým na místě podlehla. Z bytu si odnesl velmi malou finanční hotovost a pár jiných drobností. Při prvním výslechu se k činu doznal a uvedl podrobnosti a věci, které může vědět pouze pachatel. Kriminalisté muže obvinili z trestného činu vraždy, v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce až dvaceti let. Při druhém výslechu provedeném po sdělení obvinění využil svého práva nevypovídat. Nyní byl umístěn do policejní cely, kdy kriminalisté v nebližších hodinách podají podnět na vzetí muže do vazby.
 
Hledanou dvojici a to šestatřicetiletou ženu a osmadvacetiletého muže z večerky kriminalisté dopadli a zadrželi přibližně šestatřicet hodin po činu na ubytovně v Praze 10, kde se po celou dobu schovávali. Ani jeden z dvojice se v minulosti nedopustil žádného násilného trestného činu. Při zadržení muž kriminalistům dobrovolně vydal nůž, který použil při činu. Při výslechu se k činu oba doznali a kriminalisty dovedli k místu, kde zahodili a schovali zakrvácené oblečení, které měli v době vraždy na sobě. Všechny tyto věci policisté zajistili a jako součást důkazního materiálu zaslali k dalšímu zkoumání do Kriminalistického ústavu Praha. Při druhém výslechu a to po sdělení obvinění z vraždy ve třetím odstavci oba využili svého práva nevypovídat. Následně byli umístěni do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby.
 
Důvodem jejich činů, byl loupežný motiv. Kriminalisté nemají žádné pochybnosti, že jsou to opravdu ti, kteří se dopustili těchto násilných trestných činů.
 

 

nprap. Bc. Eva Kropáčová       28.10.2012

vytisknout  e-mailem