Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři dopravní nehody pod vlivem alkoholu

KOLÍNSKO – Ke všem policisté vyjížděli během jednoho dne. 

Kolínští dopravní policisté během soboty, 12. června, vyjížděli ke třem dopravním nehodám, které byly zaviněné požitím alkoholu.
 
K první nehodě byli policisté vysláni ve čtvrt na pět ráno do Českého Brodu k čerpací stanici v ulici Palackého. Osmadvacetiletý muž řídil osobní vozidlo Škoda Octavia, přičemž se plně nevěnoval řízení, přejel do protisměru a pravou částí vozu narazil do ostrůvku s betonovými bloky. Od nich se poté odrazil na travnatou plochu před čerpací stanici, u které havaroval do stožárů s reklamními prapory, od nichž byl odmrštěn zpět do betonových bloků. Přístroj na měření alkoholu v dechu ukázal u řidiče pozitivní výsledek s hodnotou více než dvě promile.

Další nehodu způsobil 31letý řidič vozidla Škoda Octavia v Plaňanech v ulici Pražská před desátou hodinou večer. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost a když projížděl levotočivou zatáčkou, lekl se protijedoucího auta, vlivem toho dostal smyk a přejel do protisměru, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. I u tohoto řidiče byla dechová zkouška pozitivní, a to s hodnotou téměř dvě promile.

K poslední sobotní dopravní nehodě došlo před půlnocí v Žabonosech, kde 20letá řidička Peugeotu se nejspíš nevěnovala řízení a pravou přední částí narazila do levého boku vozidla Ford Mustang, které stálo částečně v jízdním pruhu, neboť se jeho řidič chystal parkovat k okraji. Řidičku vyzvali policisté k dechové zkoušce, a i u ní byla pozitivní s výsledkem přes 1,3 promile. 

Opilý řidič je velkým nebezpečím nejen pro sebe, ale i pro své okolí. Alkohol nám dodává sebedůvěru a současně zpomaluje naše smyslové a motorické (pohybové) reakce. To je za volantem doslova vražedná kombinace. Opilému řidiči totiž trvá mnohem déle, než zareaguje na to, co se děje před ním, nebo kolem něj, má problémy s vyhýbáním se vozům u krajnice, pletou se mu pedály nebo je nohou míjí.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
14. června 2021

Odkazy do noveho okna

tabulka alko

tabulka alko 

Detailní náhled

alko tabulka

alko tabulka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem