Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tři dopravní dopoledne

MŘP Ostrava - po tři dopoledne 18. - 20. 5. 2015 se konala preventivní akce s názvem „ Tři dopravní dopoledne s policií a Hopsalínem“, 

„Tři dopravní dopoledne s policií a Hopsalínem“

Po tři dopoledne se konala preventivní akce s názvem „ Tři dopravní dopoledne s policií a Hopsalínem“, jenž se odehrála ve sportovním policejním středisku Ostrava Hulváky. Přes 180 předškoláků z ostravských mateřských školek se sešlo na fotbalovém hřišti, aby mohli shlédnout ukázky práce policejních kynologů. Dětem se velmi líbili služební psi, včetně práce jejich psovodů. Předškoláci mohli vidět nejen poslušnost, ale i zadržení pachatele, ať výtržníka nebo zloděje, který předškoláku odcizil batůžek. Předškoláci mohli vidět i práci psů na nalezení výbušnin nebo drog.
Následně došlo k rozdělení do skupinek a postupně procházeli stanovišti. Na prvním stanovišti se mohli seznámit s policejními vozidly a motorkami. U druhého stanoviště je čekal oblíbený klaun Hopsalín, se kterým si společně zazpívali písničky a zahráli hry s dopravní tématikou. Třetím stanovištěm byl stánek BESIPU, kde byly děti seznámeny, jak správně mít vybavené své jízdní kolo a další užitečné rady. U čtvrtého stanoviště mohly vyzkoušet a vidět práci kriminalistických techniků. Na posledním, pátém stanovišti, je již čekaly semafory k vybarvení a dopravní značky.
Cílem preventivní akce bylo nejen seznámit děti s prací policie, ale i se zásadami bezpečného chování na silnicích, zejména při přecházení komunikací za využití přechodů pro chodce. Dětem se program líbil natolik, že jim nevadilo nepříznivé středeční počasí.

                                                                                            nprap. Ing. Viktor Kašlík
                                vrchní inspektor skupiny tisku a prevence Ostrava
tel. č. 974 725 208
 


 

 

vytisknout  e-mailem