Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Tři dealeři skončili v cele

PŘEROV - Jeden z nich teď zpytuje svědomí ve vazbě. 

Během 14 dnů skončili na přerovské kriminálce tři muži, kteří byli podezřelí z distribuce drog. Se dvěma bylo zahájeno trestní stíhání, nejstaršímu z nich bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, druhý, nejmladší si vyslechl obvinění ze stejného trestného činu a navíc ještě z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Oběma hrozí dle trestního zákoníku až desetiletý trest odnětí svobody. Poslednímu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami s pětiletou trestní sazbou odnětí svobody. 
První a nejstarší z nich 65letý uživatel návykových látek byl zadržen poslední únorový den v Bystřici pod Hostýnem ve spolupráci se zásahovkou Moravskoslezského kraje. Po eskortě do Přerova byl umístěn do policejní cely a následující den s ním byly provedeny veškeré procesní úkony. V místě bydliště, ten samý den kdy byl zadržen, byla provedena domovní prohlídka, při které se našlo nepatrné množství pervitinu, 40 g marihuany a masti s konopným výtažkem. Pervitin distribuoval mezi uživatele od roku 2020 převážně v Přerově a Bystřici pod Hostýnem v různém množství a za různé ceny, případně dostali dávku zdarma za poskytnuté protislužby. Obviněný byl v minulosti odsouzen pro stejnou trestnou činnost a soud mu uložil podmíněný trest odnětí svobody. To ovšem nemělo zásadní vliv na jeho další počínání a ve svém protiprávním jednání pokračoval. Z naší strany byl spisový materiál s podnětem k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předán na státní zastupitelství, který byl akceptován, soudce návrh podpořil a obviněný skončil ve vazební věznici v Olomouci.
O dva dny později byl zadržen další starší dealer ve věku 57 let v místě svého přechodného bydliště v Přerově. Prokázalo se mu, že od roku 2019 do doby zadržení zejména v Přerově poskytoval a prodával pervitin dalším uživatelům. V místě bydliště vyráběl zejména pro svoji potřebu také hašiš a crack, který si ale nenechal vždy jen pro sebe a užíval ho někdy společně s dalšími jedinci. I on má za sebou trestní minulost, pro kterou skončil několikrát před soudem, ale jednalo se především o majetkovou trestnou činnost. Po sdělení podezření z výše uvedeného trestného činu byl propuštěn na svobodu.
Jako třetí byl minulý týden zadržen ve spolupráci s policisty z olomoucké zákrokové skupiny 52letý muž z Přerova, který jel ve vozidle jako spolujezdec a spolu s ním byla zadržena také řidička. K omezení na svobodě došlo v obci Prosenice za použití donucovacích prostředků, protože dotyčný, stejně jako řidička, nereagoval na výzvy policistů a nespolupracoval. Oba skončili v poutech na služebně a pak v cele. Žena byla po provedení všech úkonů propuštěna na svobodu. Zadržený muž byl v minulosti za stejnou i jinou trestnou činnost odsouzen. Prověřováním se zjistilo, že minimálně od roku 2021 do svého zadržení distribuoval pervitin především mezi přerovské uživatele. Při domovní prohlídce bylo v místě jeho bydliště zajištěno necelých 20 g pervitinu a různé druhy léků sloužící k výrobě pervitinu, které byly nalezeny i při prohlídce vozidla. Blistry v množství 532 ks s tabletami mohly posloužit k výrobě až 171 g pervitinu. Po zadokumentování a provedení všech procesních úkonů byl muž propuštěn na svobodu, kde bude probíhat jeho trestní stíhání. 

pro. Mgr. Miluše Zajícová
14. března 2023   

Odkazy do noveho okna

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem