Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tři cizinci neuniknou trestu

KRAJ – Policisté z Odboru cizinecké policie realizovali další z kontrol, jejichž cílem bylo odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců. 

Riskovat nelegální prací nejen zrušení přísunu financí, možný trest a pokažení svátků Vánoc, nijak neodradilo tři cizince.

Poklidnou předvánoční atmosféru v jedné z Českolipských firem poněkud „provětrali“ policisté Odboru cizinecké policie.Kontroly dokladů_02.JPG
V pondělí 10. prosince provedli další z kontrol nelegálně zaměstnaných osob. V průběhu úkonů muži zákona zajistili tři cizince, kteří se prokazovali litevskými doklady. Kontrola osobních dokladů všech tří mužů však naznačila, že by se pravděpodobně mohlo jednat o padělky. S podezřením na protiprávní jednání putovali všichni tři „zaměstnanci“ v režimu zadržení na služebnu Oddělení dokumentace při Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Šetřením a odborným vyjádřením vyšlo najevo, že se skutečně o padělané doklady jedná. Ze tří Litevců se tak rázem stali dva Ukrajinci a jeden Moldavan. Ani jejich plytké pokusy, v nichž se snažili vysvětlit, že padělané doklady považovali za pracovní povolení, nezměnily nic na tom, že s nimi policisté zahájili úkony zkráceného přípravného trestního řízení pro přečin padělání a pozměnění veřejné listiny, za což jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta.

Namísto vydělaných peněz si tak cizinci z České republiky odvezou trest soudního vyhoštění v trvání dvou let a Vánoce budou trávit ve své domovině.

 

14. prosince 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem