Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tři chatky neodolaly zlodějům

LIBERECKO - Zahrádkářskou kolonii ve Frýdlantu navštívil nezvaný host. 

V období mezi štědrým dnem a druhým svátkem vánočním způsobil nemilé překvapení majitelům zahradních chatek ve Frýdlantu neznámý lupič. Ten se vypáčením vstupních dveří vloupal do tří zahrádkářských chatek, ze kterých odcizil různé elektronářadí, zahrádkářské vybavení a poškodil zařízení, čímž způsobil škodu v hodnotě bezmála dvacet tisíc korun.Vypáčené dveře.JPG

Bezprostředně po oznámení začali policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu případy vyšetřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádež, za což pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zimní měsíce roku jsou pro majitele zahradních chatek obdobím, v němž veškerá pěstitelská činnost pochopitelně není na pořadu dne. Chatky jsou převážně zazimované a návštěvy majitelů jsou jen sporadické.
Přesto však doporučujeme vlastníkům provádět pravidelné kontroly zabezpečení těchto objektů. V případě, že obhlídkou zjistíte vloupání a krádež věcí či jen poškození majetku, obraťte se okamžitě na policisty. Do příjezdu policistů neopravujte poškozené věci, neuklízejte a pokud možno nepohybujte se v místech, která velmi pravděpodobně pachatelé navštívili. Veškeré stopy zajištěné policisty na místě trestné činnosti mohou být stěžejní při pátrání po pachatelích. Přílišná horlivost majitelů při odstraňování následků vloupání ještě před příjezdem policistů na místo činu může vést ke znehodnocení těchto důkazních prostředků.   

28. prosince 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem