Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Trhovci brali zabavené zboží zpět

Hatě - včera proběhla na tržnici v Hatích další z řady kontrol, agresivita trhovců neklesá. 

Dne 29.3.2008 provedly tři desítky policistů odboru specializovaných činností cizinecké policie – oddělení pátrání spolu s deseti inspektory České obchodní inspekce kontrolu na tržnici v Hatích na Znojemsku.
 
Na tržnici původně vyrazilo s inspektory ČOI patnáct policistů, ale vzhledem k tomu, že trhovci se již zabavené zboží pokoušeli inspektorům brát pod rukama, velitel akce zhodnotil bezpečnostní situaci a museli jsme přizvat posily ze znojemského inspektorátu cizinecké policie.
 
Policisté cizinecké policie jsou nezbytnou součástí kontrol na tržnicích. Agresivita trhovců vůči policistům i inspektorům ČOI stoupá, v loňském roce způsobil Vietnamský trhovec policistovi otřes mozku a i v letošním roce byla v lednu napadena policistka a utrpěla zhmožděniny. Oba trhovci byli za trestné činy útok na veřejného činitele odsouzeni.
 
Cizinci byli tentokráte po pobytové stránce vpořádku, dokonce nepadla ani jedna pokuta. Inspektoři včak zabavili celkem 4 141 kusů plagiátů zboží, jako například kabelky, textil, opasky, hodinky, parfémy apod. v celkové hodnotě originálu 10 440 810 Kč.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem