Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Třetí na "Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě"

KRAJ - Medaili přivezl náš policista Milan Pospíšil 

Ve dnech 13. – 17. 10. 2011 se konalo v dánském městě Vingsted „Mistrovství Evropy policie ve sportovní střelbě“. Sportovního klání se zúčastnil i tým sedmi českých policistů. Jako jediný v tomto týmu z Královéhradeckého kraje byl policista kpt. Bc. Milan POSPÍŠIL, zařazený na Školním policejním středisku Hradec Králové, kde působí jako instruktor služby dopravní policie. Na soutěži reprezentoval Policii ČR v disciplíně „libovolná malorážka“.
 
Střelba probíhala na venkovní střelnici na vzdálenost 50m, přičemž malorážka je pro takovou soutěž vždy upravena bez optiky (bez dalekohledu). Závodnící střílí na pevné terče buď vleže (60 ran) nebo polohový závod pro muže – 3x40 ran (vleže, vstoje, vkleče). Podmínky pro závodníky byly ztíženy chladným počasím, kdy teploty v ranních hodinách dosahovaly bodu mrazu.
 
Zajímavostí tohoto klání byla bezesporu skutečnost, že na všechny disciplíny daného mistrovství byly použity pouze elektronické terče, na rozdíl od běžných terčů z papíru. Střelec se tak mohl okamžitě přesvědčit o aktuálnosti svého zásahu na příslušném monitoru, což bylo však v tu chvíli jednoznačné hodnocení.
 
Na tomto mistrovství se sešli borci z 22 států Evropy, sloužící v ozbrojených složkách v celkovém počtu okolo 220 závodníků. Milan Pospíšil se věnuje sportovní střelbě od dětství. V rámci své profesionální dráhy v současné době používá libovolnou malorážku „zn. Anschűtz“. „Mistrovství Evropy policie ve sportovní střelbě“ se zúčastnil tento policista v minulosti několikrát, vždy s nadějnými výsledky okolo 10. místa.
 
V letošním Dánsku však Milan předčil své očekávání. Na Mistrovství Evropy v disciplíně „libovolná malorážka 60 ran vleže“ se umístil na stupínku vítězů, když získal krásnou bronzovou medaili. Český tým policistů tak odjížděl po skončení mistrovství domů se třemi medailemi poté, co se dalším kolegům podařilo vybojovat dvě stříbrné medaile. GRATULUJEME!


por. Mgr, Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 1. 11. 2011 ve 13:55 

 

Odkazy do noveho okna

ME v Dánsku - na stupni vítězů

ME v Dánsku - na stupni vítězů 

Detailní náhled

Mistrovství Evropy 2011 ve sportovní střelbě

Mistrovství Evropy 2011 ve sportovní stř... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem