Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trestuhodné promile za volantem

Rekordmankou řidička s 3,23 promile 

 
Nezodpovědnost některých řidičů je trestuhodná, za poslední tři dny bylo při dopravních nehodách zjištěno, že se na plných 15 nehodách podílel i alkohol v krvi řidičů!
 Kromě těchto případů, ale policisté zadrželi s alkoholem za volantem další nebezpečné řidiče dříve, než někomu ublížili. 31.7. před půlnocí policisté v Hradci Králové kontrolovali 25 letého řidiče z Klatov, který neváhal sednout za volant VW Golf s 2,18 g/kg alkoholu v dechu
1.8. před šestnáctou hodinou havarovala s Opelem Corsou před obcí Holetín na Chrudimsku 46 letá řidička z Náchoda. Dechová zkouška ukázala neskutečných 3,23 g/kg alkoholu v dechu.  Netřeba dodávat, že z místa havárie putovala k odběrům do zdravotnického zařízení už bez řidičského oprávnění.
Na Orlickoústecku policisté kolem půl druhé ráno 1.8. přijeli k nehodě, kdy 30 letý místní řidič Š 105 narazil do oplocení jednoho domku. Aby ne, moc se soustředit na jízdu asi nemohl, protože dechová zkouška ukázala 2,99 g/kg alkoholu v dechu. Navíc bylo zjištěno, že tento rádoby řidič není držitelem řidičského oprávnění. Skutečně vražedná kombinace.
Dalším smutným „rekordmanem“ se stal 1.8. kolem půl desáté večer 49 letý řidič z Hradce Králové, který byl kontrolován v Peugeotu 106. Testovací přístroj ukázal 2,22 g/kg alkoholu v dechu. Bez zadrženého řidičského oprávnění putoval na odběr krve a pak na vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
A alkoholem si sedl za volant i 23 letý muž z Chrudimska, kterému policisté poté, co v noci 2.8. naboural ve Š 120 do nákladního vozidla, naměřili v dechu 2,46 g/kg alkoholu v dechu.  Navíc bylo zjištěno, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění.
2.8. o půl šesté ráno kontrolovali policisté v Pardubicích 25 letého řidiče vozidla Š Forman. I u něho byla dechová zkouška pozitivní – 1,95 g/kg alkoholu v dechu.  Tento výtečník má navíc uložen zákaz řízení motorových vozidel za stejný čin, čili řídil bez řidičského oprávnění. Proto ho čekají daleko větší problémy u soudu.
Policisté na Orlickoústecku kontrolovali 2.8. o půl třetí ráno 25 řidiče vozidla Mazda. Dechovou zkouškou bylo u něho zjištěno požití alkoholu před jízdou a dechový přístroj ukázal na 2,6 g/kg alkoholu v dechu. I on putoval na odběr krve do lékařského zařízení.

vytisknout  e-mailem