Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trestné činy z nenávisti

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel uvedl:

„tímto Vás zdvořile žádám o informace v souvislosti s tzv. trestné činy z nenávisti vedenými v policejní statistické evidenci a to za období od 1.1.2019 do 31.12.2019. Informace mi budou postačovat s totožným obsahem a v totožném formátu, jak byla vyřízena odlišná žádost dle následujícího článku na webu policie ze dne 20.2.2020 dr. Jiřím Vokušem; https://www.policie.cz/clanek/zverejnene-informace-2020-trestne-ciny-znenavisti.aspx. Samozřejmě s ohledem na limitace statistického systému.

Důvod této žádosti je skutečnost, že předmětné informace by byly přínosem pro vědeckou práci zabývající se kriminologickými aspekty trestných činů z nenávisti, kterou zpracovávám.“

Policie České republiky poskytla žadateli požadované statistické údaje. V této souvislosti považovala za nezbytné upozornit, že poskytnuté statistické údaje obsažené v evidenčně statistickém systému kriminality provozovaném Policií České republiky vycházejí z prvotních poznatků, jež policejní orgány Policie České republiky získaly v přípravném řízení a jež se v dalším průběhu trestního řízení nemusely potvrdit nebo se je nepodařilo prokázat.

PhDr. Jiří Vokuš, 30. července 2020

vytisknout  e-mailem