Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trestné činy a přestupky spáchané pod vlivem alkoholu

podíl trestných činů a přestupků spáchaných pod vlivem alkoholu na celkovém počtu spáchaných trestných činů a přestupků řešených PČR 

Počet trestných činů spáchaných pod vlivem alkoholu a celkový počet spáchaných trestných činů na území České republiky v letech 2011 až 2013 je uveřejněný na webových stránkách Policie České republiky (dále jen "policie"), viz http://www.policie.cz/statistiky-kriminalita.aspx. Na tuto zveřejněnou informaci byl žadatel odkázán podle § 6 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon č. 106/1999 Sb.").

Celkový počet přestupků spáchaných na našem území pod vlivem alkoholu policie neeviduje, protože k řešení přestupků jsou podle zákona č. 200/1990 Sb., zákon o přestupcích, a dalších zákonů, příslušné i jiné orgány, např. městská policie. Policie České republiky eviduje pouze ty přestupky, které sama odhalí a zároveň vyřeší v blokovém řízení, a nebo je postoupí do správního řízení. Žadatel byl v tomto bodu žádosti vyzván dle § 14 odst. 5 písm. b) zákona č. 106/1999 Sb. k upřesnění žádosti. Protože k upřesnění žádosti v zákonem stanovené lhůtě nedošlo, bylo policií vydáno rozhodnutí.


Mgr. Pavlína Bulínová, 18. 4. 2014

vytisknout  e-mailem