Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Trestná činnost přelézá i hranice

DĚČÍN - Týden začíná zahraniční krádeží, krádeží na benzínové pumpě, krádeží telefonu a pro změnu krádeží býků 

Rumburští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže, který měl za použití odcizených klíčů vniknout do rodinného domu v Německu, kde odcizil peníze, platební karty a nějaké věci. Dále pak vnikl na pozemek, odkud se pokusil odcizit stroj na štípání dřeva. Zůstala po něm škoda přes třicet tisíc korun. Neoprávněné opatření platební karty, porušování domovní svobody a krádež vloupáním je výčet paragrafů, které porušil, nehledě na fakt, že výtečník byl v minulosti již trestán. Jako odměnu za vyjmenované nabízí náš trestní zákoník až tři roky odnětí svobody.
 
 
Od benzínové pumpy se odjíždí až po zaplacení
 
Osmatřicetiletému filutovi se u čerpací stanice v Krásné Lípě nechtělo platit, tak ihned po natankování práskl do bot. Jeho radost ze stoprocentně zlevněné pohonné hmoty však trvala zhruba pět minut. To byla doba, kterou potřebovali pohotoví policisté, aby pachatele dopadli. Pak se ještě ukázalo, že už byl v posledních třech letech za krádež odsouzen, takže tentokrát si může v nápravném zařízení posedět až tři roky.
 
 
Jeden trest někdy nestačí
 
Dalším, komu nestačilo, že už byl za krádež souzen, je třiadvacetiletý mladík z Děčína. Ten z volně přístupného pokoje ubytovacího zařízení odcizil mobilní telefon za pětistovku. Zhruba měsíc a půl na to se z trestného činu krádeže zpovídal na obvodním oddělení děčínské policie. Věc strážci zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení a podezřelému se může stát, že si půjde sednout až na tři roky.
 
 
Tři býci jsou pryč
 
Z volně přístupného nezajištěného chléva v okolí Velkého Šenova zmizeli tři býci v hodnotě desítek tisíc korun. Postaral se o to neznámý zloděj, kterému zřejmě kuráž nechyběla. Co mu ale chybět bude v případě dopadení, je svoboda. O to právě usilují místní policisté.
 
 
Policisté přes víkend zachraňovali životy
 
Chybělo málo a životy tří lidí v děčínském okrese mohly vyhasnout během uplynulého víkendu. Za to, že se tak nestalo, vděčí policistům, strážníkům a hasičům. Vše začalo pátečním telefonátem, kdy třiasedmdesátiletá žena z Rumburku zavolala na městskou policii, že si jde vzít život a zavěsila. Policisté se neprodleně pustili do práce a díky vytrvalé mravenčí práci se jim podařilo zjistit bydliště. Tam se okamžitě vydali a zastihli paní dříve, než stačila svá slova naplnit. Ke zkratovitému jednání došlo díky osobním těžkostem, které právě prodělává. Týž den odpoledne volala další žena z téhož města, že její čtyřiašedesátiletý manžel odešel z domu, kde zanechal dopis, který v ní vzbudil obavy o jeho život. Rumburští a Varnsdorfští strážci zákona spolu s hasiči a srážníky se ihned pustili do pátrací akce. Nešťastníka našli více než hodinu po půlnoci v lese. Dle jeho slov neměl v úmyslu si ublížit, ale díky současným klimatickým podmínkám neměl sil na návrat. Nato se ho ujala záchranka. Kolem poledního kontaktovala linku 158 třetí žena v podobné záležitosti. Manžel stejného věku, jako v předchozím případě, odjel na Arnoltický vrch řešit po svém osobní krizi. Na místo vyrazili policisté z Hřenska a muže našli na dně strže s provazem kolem krku. Okamžitě jej vytáhli, odřízli a zajistili lékařské ošetření. Všem zúčastněným patří za jejich pohotovost a skvěle odvedenou práci obdiv a poděkování.
 
 
 
 
6.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem