Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Trest si již odpykává

Karvinsko - Rychlá a precizní práce bohumínských policistů má konkrétní výsledek.... 

Nevítaná návštěva v jedné chatě v Orlové, následně v jednom rychvaldské domku, nato bezprostřední zadržení podezřelého a do 48 hodin jeho odsouzení. To je scénář z tohoto týdne, ve kterém se hlavní postavou stal 30letý recidivista.

V neděli 14. října odpoledne bohumínští policisté přijali oznámení od ženy, že v jejich domě v Rychvaldu nachytala neznámého muže, který jí s největší pravděpodobností odcizil z odložené kabelky peněženku. Po vyrušení neznámý z domku utekl. Oznamovatelka v peněžence měla osobní doklady, platební kartu a finanční hotovost. V době krádeže obyvatelé pobývali na zahradě domu.

 Po příjezdu bohumínští policisté získali potřebné informace a hned začali pátrat. Zanedlouho  podezřelého muže nedaleko místa činu dopadli.

Během výslechu 30letému muži prokázali další podobnou krádež z předešlého dne. V sobotu 13. října v Orlové přelezl oplocení u celoročně obývané chaty a nezván vešel do předšíně a vzal tzv. ledvinku. Starší pán příšel o osobní doklady, peníze a dva mobilní telefony. I v tomto případě starší manželský pár byl v době krádeže doma.  

Během výslechu se důvodně podezřelý muž ke krádežím doznal. K jeho osobě můžeme uvést, že v minulosti byl již 15krát soudně trestán převážně pro majetkovu trestnou činnost. Naposledy z výkonu trestu byl propuštěn v srpnu letošního roku. Věci, které vzal si po krádežích v terénu zahrabal, později  policistům místa ukázal. Věci tak mohly být poškozeným vráceny.

Věc policisté řešili formou zkráceného přípravného řízení. V pondělí 15. října bylo zadrženému muži sděleno podezření z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nato státní zástupkyně podala k soudu návrh na potrestání. Soud o potrestání rozhodl a 30letému muži z Karviné uložil trest odnětí svobody v trvání devíti měsíců nepodmíněně.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 19. října 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem