Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Trest pro opilého řidiče přišel velmi rychle

ŽĎÁRSKO: Muž řídil s téměř dvěma promile a snažil se policistům utéct 

Velmi rychlé potrestání čekalo na cizince, který řídil v neděli vozidlo opilý a pokusil se policistům utéct, již druhý den odešel od soudu s podmíněným trestem odnětí svobody a tříletý zákazem řízení.

V neděli 20. února zastavili policisté ve Žďáru nad Sázavou po druhé hodině ráno řidiče vozidla VW Sharan, který jel ve směru od ulice Bezručova na ulici Sychrova. Řidič sice zastavil a z automobilu vystoupil, okamžitě se ale dal na útěk. Policisté hbitě zareagovali, muže rychle dostihli a zadrželi ho. Brzy bylo zřejmé, proč chtěl řidič tak narychlo uniknout, byl totiž pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,8 promile a opakované zkoušky u něho ukázaly hodnoty ještě vyšší. Policisté při kontrole zjistili, že řidičem je čtyřiadvacetiletý cizinec, muži zadrželi řidičský průkaz. Opilého řidiče odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění směřoval v doprovodu policistů do cely. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a policejní inspektor sdělil muži ještě v neděli podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Následně policisté případ předali státnímu zastupitelství a státní zástupce podal soudu návrh na potrestání podezřelého muže. Soud dnes čtyřiadvacetiletého muže potrestal podmíněným trestem odnětí svobody na šest měsíců se zkušební dobou v délce trvání dvou let a dále zákazem činnosti spočívajícím v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu tří let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

21. února 2022

vytisknout  e-mailem