Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Trávu prodával na zaklepání

Pro prodej marihuany si zřídil privátní klub. Poslední, kdo „zaklepal“ na jeho dveře byli policisté s beranidlem. 

V pátek, devětadvacátého ledna spadla pomyslná klec. Tohoto dne  večer totiž provedli kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu v tomto privátu realizaci.

Při té zadrželi hlavního aktéra celého protiprávního dění, tedy třiačtyřicetiletého muže, k jehož aktivitám lze říci následující.

Zadržený nejprve provozoval restauraci, tehdy pod názvem V3S. Hlavním smyslem tohoto zařízení byl centralizovaný prodej marihuany, což její konzumenti velice dobře věděli a poměrně hojně se zde srocovali.

Třiačtyřicetiletý obchodník se ale časem zalekl svého pomyslného věhlasu a s tím spojeného možného postihu. Do jeho restaurace se totiž začali stahovat nejen „štamgasti“, ale také jednoznačně závadové osoby.

Proto se rozhodl odejít do ilegality. Veřejně přístupnou restauraci zavřel a udělal z ní privátní klub pro vybrané zákazníky, který nazval RELAXAČNÍ.  Dlouhodobé a pravidelné odběratele dokonce vybavil čipy k otvírání dveří, aby měli do klubu volný přístup.

To se mu nakonec nevyplatilo, protože tito VIP začali čipy půjčovat komukoliv, kdo chtěl marihuanu nakoupit. Proto elektronický vstup do klubu zrušil a vrátil se k osvědčené metodě klasického vrátného.

Dveřník, tedy téměř výhradně právě třiačtyřicetiletý muž, fungoval na zaklepání. Jakmile se ozvalo, ťuk ťuk ťuk, přišel a průzorem ve dveřích zkontroloval zákazníka. Pokud byl klient takzvaně v pohodě, pustil ho dovnitř a prodal mu tu půl gramu, tu gram sušiny za odpovídající cenu.

V rámci zmiňované realizace se kriminalistům podařilo zajistit i nemalé množství svědků popsaného protiprávního jednání, převážně zákazníků.

Díky tomu mají detektivové pátého oddělení prvního policejního obvodu zadokumentovány ne desítky, ale stovky prodejů marihuany třiačtyřicetiletým mužem.

Dokonce kriminalisté disponují svědkem, který v privátu nakupoval léta, několikrát týdně minimálně tři gramy při každé „návštěvě“.

Prošetřování také ukázalo, že popsané protiprávní dění probíhalo minimálně od roku 2009, nicméně detektivové se důvodně domnívají, že mělo mnohem delší trvání.

Za zmínku také stojí skutečnost, že při zákroku zahodil třiačtyřicetiletý muž balíček s desítkami gramů marihuany připravené k prodeji do světlíku, ze kterého ho museli následně vytáhnout hasiči s lezeckou technikou.

Jen pro zajímavost. Krom jiného se v privátu nacházela také živá piraňa, ke které zadržený sdělil, že je zde déle, než podnik samotný. V tomto směru si s určitou nadsázkou kriminalisté posteskli, že je tato ryba pouze němým svědkem.

Třiačtyřicetiletého muže následně vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

S ohledem na rozsah protiprávního jednání je obviněný stíhán vazebně.

por. Mgr. Tomáš Hulan 5. 2. 2016

vytisknout  e-mailem