Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

TRASA se kontroluje celý den

Jižní Morava - tři desítky policistů a osm celníků kontrolují na dálnicích cizince na trase ze severu na jih 

Trasa 18.JPG  
Policisté cizinecké policie, dopravní policisté a celníci se zapojili do dnešní akce pod názvem „Trasa“, kterou provádíme formou schengenského pátrání.
 
Cílem akce je především tipovat a odhalit vozidla, ve kterých cestují cizinci v nelegální situaci při jejich migraci do států jižní Evropy především za prací. Dále budeme samozřejmě pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, zbraních, střelivu, výbušninách, omamných látkách a odcizených věcech, odhalovat přeshraniční trestnou činnost a kontrovat a dodržování příslušných právních předpisů ze strany jiných osob. Při Schengenském pátrání tak několik různých složek během jednoho okamžiku provede komplexní cílenou kontrolu vytipovaných vozidel, její osádky a nákladu. K tipování jednotlivých vozidel využíváme i dvě mobilní hlídky v neoznačených služebních vozidlech dopravní policie. Celníci provádí kontrolu převáženého zboží mobilním rentgenem. Cizinecká policie dále využívá ke kontrole speciálně vycvičené psy k odhalování osob v úkrytu a převážení narkotik.
 
Do akce je zapojeno dvacet policistů cizinecké policie, deset policistů dopravní policie, osm celníků a šest služebních psů. Působíme na několika pevných stanovištích, hlavní jsou na dálnici D1 a D2 nedaleko Brna, další na souběžných komunikacích s dálnicí a na dopravních tepnách, které se na dálnice napojují.
 
Celkem bylo do akce nasazeno 15 hlídek. Policisté které zkontrolovali 729 osob, 235 vozidel a za zjištěné přestupky uložily 53 pokut za bezmála 50 000,- Kč.
 
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem