Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Traktorem strhl elektrické vedení

a další zprávy z Přerovska 

Agresivita stoupá
 
V úterý v odpoledních hodinách 34letý muž v obci na Přerovsku v rodinném domě po předchozí slovní rozepři napadl údery pěstí do obličeje svoji bývalou 32letou manželku. Napadené ženě rozbil také mobilní telefon v hodnotě 1 000 Kč. Podle ošetřujícího lékaře utrpěla zranění s dobou léčení 10 - 14 dnů. Násilník je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu odnětí svobody až na dvě léta.
 
V neděli (28.6.) v nočních hodinách na ubytovně v obci na Tovačovsku muž (1956) fyzicky napadl poškozeného (1952) na chodbě dřevěnou tyčí. Poškozeného 2x udeřil do ramene a do žeber na levém boku. Tímto jednáním mu způsobil pohmožděniny a zlomení sedmého žebra. Poté, co se poškozený ubránil a dřevěnou tyč odhodil, útočník odběhl do svého pokoje a zde vzal ruční plastovou svítilnu, kterou znovu zaútočil. Napadeného s ní udeřil do hlavy a způsobil mu tržnou ránu na čele. Zraněný vyhledal na druhý den lékařskou pomoc a byla mu vystavena dosud neukončená pracovní neschopnost. Agresor je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu až dva roky za mřížemi. 
 
Odcizil svatebčanům kameru
 
Neznámý pachatel dne 28.6.2009 asi v průběhu noci odcizil na svatbě, která se konala v Lipníku n/B., videokameru poškozeného (1978). Kamera byla uložena ve vozidle Opel, kterým se rozváželi hosté svatby. Provedeným  šetřením policistů z Lipníka byl jako pachatel zjištěn mladík (1989) z Lipníka, který využil nepozornosti majitele vozu a v nestřeženém okamžiku ze zaparkovaného a neuzamčeného vozu kameru vzal i s nabíječkou. Poté ji uschoval na půdě domu v místě bydliště s tím, že se ji pokusí později prodat v zastavárně. Včerejšího dne mu bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádež. Trestní sazba je až do dvou let nebo peněžitý trest. 
 
Ramenem traktoru strhl elektrické vedení
 
Včerejšího dne v 19.15 hod. došlo v obci Líšná u místního domu k dopravní nehodě. Řidič (1965) při otáčení s traktorem Zetor bez registrační značky zachytil ramenem traktoru o dráty elektrického vedení, které vede k domu. Došlo ke stržení drátů a jejich pádu na zem. Ke zranění osob nedošlo a dechová zkouška traktoristy byla negativní. Na elektrickém vedení vznikla škoda asi 5000 Kč. Věc byla řešena jako malá dopravní nehoda s uložením blokové pokuty.    
 
Po nárazu do stromu utrpěl těžké zranění
 
Včera ve 13.00 hod. řídil řidič (1954) osobní vozidlo Fiat v obci Pavlovice u Přerova ve směru od Přerova na Šišmu. Z dosud nezjištěných příčin vyjel s vozem vpravo mimo vozovku a čelně narazil do stromu. Při nárazu došlo ke zranění řidiče a byl nejprve převezen do nemocnice v Přerově. Bylo zjištěno, že utrpěl těžké zranění s neurčitou dobou léčení a na základě vyšetření byl transportován do Fakultní nemocnice Olomouc. Dechová zkouška nebyla z důvodu zranění provedena, byl nařízen odběr krve. Na stromě škoda nevznikla a na vozidle asi 5000 Kč. 
 

vytisknout  e-mailem