Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragický střet

Písek - Milevsko - Při ranním střetu osobního vozidla a cyklisty, následně zemřel mladý člověk. 

Dnes ráno před půl osmou přijali policisté z Integrovaného operačního střediska jihočeské policie oznámení o střetu osobního vozidla a cyklisty na okraji obce Zbelítov na Písecku. Na místo byli okamžitě vysláni policisté obvodního oddělení Milevsko a jejich kolegové ze Skupiny dopravních nehod Písek.

Provedeným šetření a ohledáním místa činu zjistili, že na okraji obce Zbelítov, nedaleko obce Milevsko, jel cyklista – osoba mladší 18. let, kdy na křižovatce se silnici II/121, pravděpodobně nedal přednost v jízdě řidičce osobního vozidla tovární značky Ford Focus, jedoucí od Milevska na Velkou a Zvíkovské Podhradí a vjel do křižovatky. Ta již zřejmě nemohla včas zareagovat a došlo ke střetu. Ačkoli byli zdravotničtí záchranáři, jako první z horské služby a následně letecké zdravotnické služby, brzy na místě a snažili se poskytnout první pomoc, bohužel nemohli život cyklisty zachránit.

Komunikace byla na více jak tři hodiny uzavřena pro veškerý provoz, kdy si následně případ převzali kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Písek, kteří ve věci zahájili prověřování dle trestního řádu. Policisté i zdravotníci, prostřednictvím krizových interventů, poskytli přítomným posttraumatickou péči.

S ohledem na okolnosti případu a pozůstalé, nebude jihočeská policie poskytovat žádné další podrobnosti.

Od začátku roku se jedná o 35. oběť na jihočeských silnicích, druhou v tomto týdnu, proto apelujeme na všechny řidiče o větší obezřetnost a opatrnost při jízdě po komunikacích, dodržování předepsaných rychlostí v jízdě a používání ochranných prostředků pro účastníky jednostopých vozidel!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. června 2019

vytisknout  e-mailem