Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Tragická událost v Liberci

LIBEREC - Kriminalisté vyšetřují případ střelby v ulici Rudolfovská v Liberci. 

AKTUALIZACE ze dne 17. května 2021

Krajští kriminalisté se i nadále zabývají tragickou událostí, ke které došlo v neděli 16. května v Liberecké městské části Rudolfov. 
Rodinné spory zde vyústily ve střelbu, po níž následkům zranění podlehla na místě události 49letá žena. 53letý muž byl ve vážném stavu transportován do Krajské nemocnice v Liberci. Zde i on na následky zranění zemřel. 
Kriminalisté zajistili legálně užívanou krátkou palnou zbraň, kterou nyní podrobí znaleckým zkoumáním. Ve věci kromě jiného nařídili soudní pitvy. 
Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování, v němž byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, nemůžeme v tuto chvíli poskytovat datailnější informace. 

17. května 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V neděli, krátce po čtvrt na pět odpoledne, jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení o střelbě, k níž mělo dojít v ulici Rudolfovská v Liberci. Operační důstojník na místo události okamžitě vyslal několik policejních hlídek, mimo jiné také prvosledové jednotky, tzv. AMOK a psovody. Po příjezdu na místo jsme okamžitě zajistili okolí místa činu a provedli nezbytné úkony související s bezpečností v bezprostředním okolí. Přivolaným lékařům jsme předali k ošetření dvě zraněné osoby. Jedna podlehla následkům zranění na místě a druhá byla transportována s těžkým zraněním do nemocničního zařízení. Případem se nyní zabývají krajští kriminalisté. 

16. května 2021
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem