Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická srážka dodávky s cyklistou

RYCHNOVSKO - U resturace v Česticích zahynul cyklista 

V nočních hodinách z pátka na sobotu ve 23,15 hodin jsme přijali oznámení o tragické nehodě na silnici I/11 u restaurace v Česticích na Rychnovsku. Manželé, oba ve věku 67 let, projížděli kolmo přes komunikaci na starších zřejmě neosvětlených kolech v okamžiku, kdy tudy projížděl 48letý řidič s dodávkou Renault Master. Ženě se řidič stihl vyhnout, za ní jedoucího manžela zřejmě vůbec neviděl a muže srazil. Cyklista utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl. Vzhledem k tomu, že manželka byla ve velmi špatném psychickém stavu byli na místo přivolání krizoví interventi, kteří poskytli ženě akutní psychickou pomoc.

Šetřením policisté zjisitli, že vozidlo Renault nemá platnou technickou kontrolu a řidič jel zřejmě vyšší rychlostí, než je v obci povolené. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u řidiče dodávky negativní. Zda byl nebo nebyl pod vlivem alkoholu cyklista určí až nařízená soudní pitva.  Vyšetřování všech okolností tragédie i nadále pokračuje.

Po dobu vyšetřování a odstraňování následků nehody byl až do 2,40 hodin provoz v tomto úseku komunikace i/11 řízen kyvadlově.

mjr. mgr. Ivana Ježková, 21. 7. 2012, 10:30

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

Čestice 20.7.2012 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice 20.7.2012 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice 20.7.2012 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice 20.7.2012 

Detailní náhled

Rychnovsko

Čestice 20.7.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem