Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická sobotní nehoda uzavřela na několik hodin dálnici D8

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Dopravní nehoda si vyžádala dva lidské životy 

K tragické dopravní nehodě na 0 km dálnice D8 ve směru na Prahu vyjížděly v sobotu 23. října 2021 krátce po 10. hodině ranní všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Devětatřicetiletý řidič nákladního vozidla jedoucí v pravém jízdním pruhu z dosud nezjištěných příčin narazil v do odstaveného vozidla Volkswagen v odstavném jízdním pruhu, ve kterém se nacházel řidič společně se dvěma spolujezdci. 
Následkem nárazu došlo k převrácení osobního vozidla na bok, nákladní vozidlo poté ještě narazilo do budovy.

Dvaapadesátiletý cizinec z osobního vozidla na místě utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Ostatní dva spolujezdci utrpěli lehčí zranění, se kterými byli převezeni do pražské nemocnice k ošetření.
Řidič nákladního vozidla utrpěl vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do pražské nemocnice. Tam bohužel druhý den svým zraněním podlehl.

Dálnice byla po dobu vyšetřování nehody a odklízení následků nehody uzavřena na 7 hodin.

Kriminalisté v současné době celou dopravní nehodu šetří a zjišťují, zda nesehrála roli technická porucha, zdravotní indispozice nebo co bylo příčinou této tragické dopravní nehody. Současně policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
25. října 2021

vytisknout  e-mailem