Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická nehoda zastavila provoz na železniční trati u Dolánek, další nehoda poté u Jabloneckých Pasek

SEMILSKO - Dnes ráno došlo v blízkosti železniční stanice Dolánky u Turnova ke střetu vlaku s osobou v kolejišti, která bohužel na místě zemřela. 

Vážná nehoda zastavila dnes kolem půl osmé hodiny ráno provoz na železniční trati mezi Železným Brodem a Turnovem. Poblíž železniční stanice Dolánky u Turnova došlo ke střetu osobního vlaku s osobou v kolejišti. Osobní vlak jel ze Železného Brodu do Turnova a přibližně 100 m před zastávkou Dolánky ve směru od Železného Brodu spatřil strojvedoucí osobu v kolejišti, bohužel přes okamžité brždění, již střetu nedokázal zabránit. V osobním vlaku nebyl naštěstí nikdo zraněn. 

Na místo neštěstí vyjely okamžitě všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policisté zjistili, že se jedná o ženu. Nyní však dále zjišťují její totožnost.  Zranění ženy byla natolik vážná, že přivolaný lékař musel bohužel konstatovat už jen smrt. Policisté podrobili strojvůdce orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. 

Provoz na trati byl  po ukončení činnosti zasahujících složek Integrovaného záchranného systému, přibližně po dvou hodinách, obnoven.
Proč k tragické události došlo a jaké byly její okolnosti, zjišťují nyní kriminalisté z Územního odboru v Semilech.


Nebyla to bohužel jediná tragická nehoda, ke které policisté v ranních hodinách vyjížděli. Krátce po devátého hodině ranní přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení od strojvedoucího, o nálezu osoby bez známek života u kolejiště, přibližně 250 m za železniční stanicí Jablonecké Paseky ve směru na Lučany nad Nisou. Na místo vyjely složky Integrovaného záchranného systému. Policisté na místě zjistili, že se jedná také o ženu. I v tomto případě přivolaný lékař musel bohužel konstatovat smrt. Zda došlo ke střetu s nějakým z projíždějících vlaků, nyní zjišťují jablonečtí kriminalisté. 

V dané věci nařídili soudní pitvu, která by měla blíže objasnit příčinu, okolnosti a dobu úmrtí ženy. 

I v tomto případě, byl po dobu práce zasahujících složek na místě, pozastaven provoz na železniční trati, kdy byla cestujícim poskytnuta náhradní autobusová doprava. 
 

15. 10. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem